U oku kamere: Učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića posjetili agenciju Katarina line koja slavi 25 godina rada @ Opatija

Središnja svečanost održat će se 25. studenoga u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, a dan ranije Agencija će na druženju dobrodošlice predstaviti prostor na Slatini gdje uskoro planira započeti gradnju hotela s pet zvjezdica.

Opatija – Putnička agencija Katarina Line iz Opatije obilježava četvrt stoljeća rada. Velik je to jubilej za ovu, treću po prometu u Hrvatskoj, financijski najuspješniju te na Kvarneru najveću agenciju. To je razlog što su učenici Ekonomske škole “Mije Mirkovića” iz Rijeke izabrali upravo ovu Agenciju za praksu u sklopu predmeta Poduzetništvo i Obiteljski posao. Dvadesetak učenika trećih razreda upoznalo se s poslovanjem Katarine line i s programom proslave obljetnice osnutka.

Središnja svečanost održat će se 25. studenoga u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, a dan ranije Agencija će na druženju dobrodošlice predstaviti prostor na Slatini gdje uskoro planira započeti gradnju hotela s pet zvjezdica. Ta je večer zamišljena i kao predstavljanje projekta RetrOpatija i cijele destinacije.

Katarina Line osnovana je 1992. godine. Uz sjedište u Opatiji, ima poslovnice u Splitu i Dubrovniku. Broji 45 stalno zaposlenih te više sezonskih radnika. Ove je godine dovela preko 110.000 putnika u Hrvatsku, a već sada za 2018. godinu ima zakupljeno 60 brodova te najavljeno 30.000 putnika na krstarenjima. Za sve putnike se priprema mnoštvo novosti na land programima. Uz središnju svečanost, Katarina Line pripremila je i niz iznenađenja za preko 300 partnera i klijenta Agencije iz cijeloga svijeta koji dolaze u Opatiju.

U suradnji s TZ Kvarnera, za njih je predviđen izlet po Kvarneru i Gorskom kotaru kako bi se upoznali s prirodnom i kulturnim posebnostima našeg kraja. Kako bi u potpunosti doživjeli Hrvatsku, poslužit će im se tradicionalna hrana Kvarnera, Dalmacije i Istre. Bit će to prilika za promociju turističke destinacije – Kvarnera i najstarijeg hrvatskog turističkog grada.

Katarina Line podijelit će preko 100 nagrada, raznih putovanja i krstarenja, kao i zahvalnice zaposlenicima i partnerima. Svake godine, ova agencija na svojim brodovima ugošćava i djecu iz Vukovara.

Kroz cijelu godinu proslave ove visoke obljetnice, agencija Katarina Line provodi humanitarnu akciju. Za svakog putnika na svojim brodovima odvojila je po jedan euro za donaciju. Sva dosad prikupljena sredstva, 225 tisuća kuna, donirala je dvjema udrugama koje okupljaju djecu s down sindromom, riječkoj i dubrovačkoj. Predsjednica Udruge Mila Čuljak zahvalila je na donaciji i mogućnosti za promociji Udruge.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!