U OKU KAMERE Udruga Lisina Adventure rezimirala dosadašnje aktivnosti i prezentirala daljnje planove @ Matulji

U OKU KAMERE Udruga Lisina Adventure rezimirala dosadašnje aktivnosti i prezentirala daljnje planove @ Matulji

Predsjednik Udruge Željko Čanađija drži govor...

– Posebne zahvale upućene su tvrtkama Vrećko d.o.o. i Zlatni Bush koje su sudjelovale u akcijama čišćenja zaštićenog krajobraza Lisina, istaknuo je dopredsjednik Rajko Bačnar.

Matulji – Godišnja skupština udruge Lisina Adventure na kojoj su rezimirane aktivnosti odrađene tijekom 2018. godine održana je nedavno u prostorijama doma Hangar.

Uvodni govor održao je predsjednik Udruge Željko Čanađija pozdravljajući sve prisutne te istaknuo iznimnu suradnju s Općinom Matulji, JU Priroda te PGŽ. Izvješće o radu i Plan rada za 2019.god. prezentirao je dopredsjednik Rajko Bačnar dok je tajnica Dražena Šepić podnijela Financijsko izvješće za 2018.god.

– U izvješćima su istaknute aktivnosti na očuvanju prirode kroz nekoliko akcija čišćenja u 2018. te na rješavanju preduvjeta za aktiviranje Udruge na poslovima zaštite zaštićenog krajolika Lisine kao i revitalizaciju područja u rekreativno i izletničko odredište. Ispred Općine Matulji je zamjenik načelnika Bruno Frlan prezentirao daljnje planove za područje Lisine, na što se nadovezao i član Općinskog vijeća Slobodan Juračić. Nastavilo se s domjenkom članova udruge Lisina, partnerskih udruga eRIpio, OFF ROAD-Klana, UHDDR – Kastav. Posebne zahvale upućene su tvrtkama Vrećko d.o.o. i Zlatni Bush koje su sudjelovale u akcijama čišćenja zaštićenog krajobraza Lisina, istaknuo je dopredsjednik Rajko Bačnar.

Za kraj dodajmo da je na posljednjem ovogodišnjem općinskom vijeću zamjenik općinskog načelnika i član udruge Lisina adventure Bruno Frlan otkrio vijećnicima dio planova za naredni period.

– Mogu reći da udruga Lisina adventure ima želju i volju da revitalizira Lisinu kroz niz različitih aktivnosti. Ove godine idemo na potpisivanje ugovora s Javnom ustanovom Priroda, a izaći ćemo na natječaj Švicarsko-hrvatskog prijateljstva na kojem bi se pokušala pokrenuti jedna služba, koja bi bila produžena ruka općini Matulji, te bi kontrolirala to područje po pitanju zaštite prirode. U narednom periodu u 2019. godini planiramo Udrugu predstaviti vijeću da se pokaže što smo i kako zamislili, a trebat će nam i vaša privola da bi se uopće mogli javiti na taj natječaj koji je težak 500 tisuća kuna. Normalno, postoji želja da se obradi i pitanje doma, da se on revitalizira i da se cijeli prostor konačno obogati, kazao je Frlan na posljednjoj sjednici općinskog vijeća.

error: Content is protected !!