U OKU KAMERE Uspješno porinut prvi Sailor Sweet&Salt Music Festival

Zabava se nastavlja večeras u Torpedu, još jednoj prepoznatljivoj riječkoj lokaciji, gdje će na dva plesna podija ljubitelje elektroničke glazbe zabavljati Marina Kara-marko, Alen Sforzina, Lemon, Mark Ash, Shipe, Life4Funk, Jopa, One N, Brx i Ro-land.

Rijeka – Porinut je prvi Sailor Sweet&Salt Music Festival, nova riječka glazbena ma-nifestacija koja ovaj vikend u grad na Rječini dovodi niz renomiranih domaćih glaz-benika. Prva festivalska večer odvijala se na Ružićevom gatu, pod najdužom pot-punom pomrčinom Mjeseca ovog stoljeća, pravim nebeskim spektaklom na koji je skretala pozornost i većina izvođača između pjesama.

Festival je otvorio sve traženiji synth pop kolektiv Svemirko, koji je predstavio izabra-ne pjesme sa svoja dva dosadašnja albuma “Vanilija” i “Tunguzija” i zvuk koji odiše nostalgijom za pop glazbom 80ih. Doza sjete, ali i puno snažnih lirskih trenutaka osjetilo se u nastupu Sare Renar, koja je pokazala da je s razlogom jedna od hvalje-nijih kantautorica trenutno ne samo u Hrvatskoj, već čitavoj regiji u kojoj je koncertno vrlo aktivna.

Mr.Lee & IvaneSky otvorili su nastup pjesmom “Sailor”, iz koje je i nastala cijela pri-ča o mornaru iz etera kojeg se želi materijalizirati kroz inovativnu skulpturu od zvuka i soli do 2020. godine. Kroz moćan vokal Ivanke Mazurkijević i izvrsno raspoloženi bend, publika je imala prilike uživati u izvedbi materijala s albuma “Colors” te dvije pjesme koje će se naći na skorom novom albumu.

Malo nakon ponoći na pozornicu se popeo Urban sa svojom Četvorkom i krenuo nizati svoje uspješnice, na oduševljenje punog auditorija kojem nikad dosta ovog karizmatičnog riječkog glazbenika. Prije furioznog završetka seta s “Malom trubom” i sam Urban je imao potrebu zahvaliti publici na odličnom prijemu – “Kao da nismo doma!”.

Darko Rundek i njegova Ekipa ugrijali su srca okupljenima svojim (post)Apocalypso NOW programom, pravim slavljem života i ljubavi, otvarajući set s “Tamnim jorgova-nom” i potom gradeći nastup sve do završetka s besmrtnim “Apokalipsom”. Riječka publika napokon je imala prilike uživati u nastupu koji dupkom puni prostore gdje god da se pojavi u regiji.

Zabava se nastavlja večeras u Torpedu, još jednoj prepoznatljivoj riječkoj lokaciji, gdje će na dva plesna podija ljubitelje elektroničke glazbe zabavljati Marina Kara-marko, Alen Sforzina, Lemon, Mark Ash, Shipe, Life4Funk, Jopa, One N, Brx i Ro-land.

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Nakić Alfirević

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net