U oku kamere: Uz klapsku i zborsku pjesmu, molitvu i druženje proslavljena Ivanja @ Frlanija, Jurdani

frlanija_letnja_ivanja_01

Fešta u Frlaniji, kraj kapelice sv. Ivana ”začinjena” je druženjem uz nastup Klape Skalin, dok su se mještani Jurdana okupili oko križa i medaljona sv. Ivana Krstitelja uz molitvu i nastup crkvenog zbora. Nekoliko fotografija iz Frlanije pogledajte na ovom linku

frlanija_letnja_ivanja_2_01

Jurdani, Frlanija – Tradicionalnim druženjem za blagdan sv. Ivana kraj kapelice posvećene ovom nebeskom zaštitniku, mještani Frlanije proslavili su jučerašnji dan, uz druženje, svetu misu koju je predvodio matuljski župnik Kristian Malnar te nastup klape Skalin.

I Jurdani obilježavaju ovaj blagdan, a u tom mjesnim odboru jučer je održano 19. izdanje manifestacije pod nazivom ”Letnja Ivanja”. Mještani su se okupili na molitvi kod križa i medaljona sv. Ivana Krstitelja, gdje je održan i nastup crkvenog zbora sv. Luke iz Rukavca.

Letnja Ivanja ima i svoj sportski dio, u sklopu kojeg je već održan 13. Međunarodni turnir u malom nogometu, a do 26. lipnja traje i međunarodni turnir boćarskog kluba Željezničar koji ove godine slavi 40 godina postojanja.

Nekoliko fotografija iz Frlanije pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!