U oku kamere: Velom fritajom otvoren 13. Festival šparuga @ Lovran

Program 13. festivala šparuga nastavlja se i u narednom periodu. Nakon jučerašnje uvodne fešte, manifestacija će se nastaviti u ugostiteljskim objektima na području Lovrana gdje će se narednih petnaestak dana moći kušati razni specijaliteti na bazi šparoga.

Lovran – Velom fritajom od šparug jučer je započeo 13. Festival posvećen šparugama. Tradicionalna manifestacija, koja svake godine okupi veliki broj ljubitelja ove vrhunske samonikle biljke, privukla je u Lovran posjetitelje različitih generacija koju su mogli uživati u finoj klopi i prigodnom programu. Prema najavama organizatora, za pripravljanje fritaje, pod paskom chefa Borisa Mihovilića, utrošeno je 1.000 jaja i 30 kilograma divljih šparuga, dok su u programu nastupili ‘Ausswinkl Muzikanti’ i ekipa Puhačkog orkestra Lovran.

Program 13. festivala šparuga nastavlja se i u narednom periodu. Nakon jučerašnje uvodne fešte, manifestacija će se nastaviti u ugostiteljskim objektima na području Lovrana (restoran ”Kvarner“, hotel ”Excelsior“, hotel restoran ”Villa Astra“ (uz prethodnu najavu i rezervaciju), hotel restoran ”Draga di Lovrana“, restoran ”Knezgrad“, restoran ”Riviera“, restoran ”Štanger“, restoran ”Lovranska vrata“, restoran ”Stari grad“, konoba ”Kali“ – Medveja, oštarija ”Bellavista“, buffet ”Stubica“, ”Lovranski pub“, konoba ”Mini“ i Wine bar ”Loza“) gdje će se narednih petnaestak dana moći kušati razni specijaliteti na bazi šparoga.

Od zanimljivosti valja izdvojiti radionicu na temu šparuga (pripremanje kruha sa šparugama, jednostavnih i složenih jela sa šparugama), koju će voditi sudionik ”Masterchefa“ Časlav Matijević. Radionica će se održati u srijedu, 17. travnja, od 18 do 21 sat u Wine baru ”Loza“, a cijena iznosi 100,00 kn po osobi a maksimalno može sudjelovati 20 osoba.

Prvi Festival održan je u travnju 2001., a prvi restoran koji je nudio domaće šparuge je restoran ”Riviera“ iz Lovrana. Njegov vlasnik i kuhar Rutar Josip je uz tradicionalnu fritaju nudio i druga jela u kombinaciji sa šparugama. Cijena subotnje rolade od šparoga bit će 10 kuna, a cijena porcije fritaje 20 kuna.

[nggallery id=706]

I. Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!