U oku kamere: Vjerna gošća – Caroline Schneider vratila se obitelji iznajmljivača nakon 40 godina @ Matulji

caroline_schneider_tz_matulji_2016 (1)

Caroline Schneider prvi je put u Matuljima boravila kao dvogodišnja curica sa svojom obitelji kod Milana i Danice Vertel, a posljednji put posjetila je Matulje sa 22 godine. Sada se odlučila vratiti i obnoviti uspomene.

Matulji – Druženjem kod obitelji Vertel, u društvu novinara, djelatnika Turističke zajednice Matulja te obitelji Caroline Schneider proslavljen je ”povratak” ove vjerne gošće obitelji iznajmljivača kod kojih je boravila prije četiri desetljeća.

Naime, Caroline Schneider prvi je put u Matuljima boravila kao dvogodišnja curica sa svojom obitelji kod Milana i Danice Vertel koji su, zbog turističkog booma šezdesetih godina, jednu sobu svoje kuće odlučili iznajmljivati. Obitelj Schneider se, uglavnom zbog gostoljubivosti domaćina, koji su ih vodili na Učku, Plitvička jezera i po cijelom Kvarneru vraćala godinama u Matulje, a Caroline je posljednji put Vertelove posjetila kada je imala 22 godine.

Lijepa sjećanja i uspomene, ponukali su je da skoro 40 godina kasnije, zahvaljujući Internetu, pronađe sina sada pokojnih Milana i Danice, matuljskog iznajmljivača Radovana Vertela i podsjeti ga na godine kada su kao djeca bezbrižno uživali u ljetu i druzenjima. Odmah je rezervirala termin za dolazak i sa svojim kćerkama i prijateljičinom obitelji stigla u Matulje.

caroline_schneider_tz_matulji_2016 (2)

– Druženje kod obitelji Vertel bila je prilika da porazgovaramo o motivima dolaska, prisjetimo se starih uspomena, ali i dotaknemo neke nove. Na vječno pitanje što joj se najviše sviđa u Hrvatskoj, odgovaraju da je bolja od Mallorce, na kojoj posljednjih godina ljetuju. Priroda ih, kao i gostoprimstvo domaćina, oduševljava, te planiraju povratak već iduće godine. Koliko je Caroline u lijepom sjećanju ostala Hrvatska i da se sa svojim domaćinim želi još više povezati, govori i činjenica da je tri mjeseca uoči dolaska pohađala tečaj hrvatskog jezika u Kölnu, iz čije okolice dolazi, kazala je direktorica Turističke zajednice Marijana Kalčić.

Bila je ovo prilika i da se promovira novi turistički suvenir Matulja.

– Dolaskom 4000. gosta u Matulje (https://poduckun.net/u-oku-kamere-svicarac-jubilarac-michael-unternahrer-je-4000-gost-matulja-ove-godine-trtni/), shvatila sam da torta, cvijeće i promidžbeni materijal nisu dovoljni za poklon i da bi jako dobro bilo osmisliti neku trajnu uspomenu.
Iz te ideje sada s ponosom predstavljam suvenir-uspomenu za goste jubilarce, te sve one vjerne goste koji posjećuju područje općine Matulji. Naime radi se o dvodjelnom suveniru koji se dijeli. Bijeli krug sa logotipom Matulja i porukom vjernosti ostaje gostu, a manji krug, koji predstavlja zemljinu kuglu, ostaje domaćinu. Gosta praznina podsjeća na Matulje, koju ako želi popuniti mora ponovno doći, a domaćina kugla na gosta. Zajedno čine jednu lijepu priču i nadamo se, da ćemo i na ovaj način doprinijeti promociji turizma, istaknula je Marijana Kalčić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!