U oku kamere: Zabijelilo zaleđe – pao prvi ovogodišnji snijeg @ Žejane

snijeg_zejane_matulji_2014 (3)

Kako najavljuju prognostičari dana nas očekuje oblačno vrijeme s kišom, već prijepodne će prelaziti u snijeg. U gorju će stvaranje snježnog pokrivača početi već prijepodne, a do kraja dana bit će većinom između 20 i 40 cm.

Žejane – Tko čeka, taj i dočeka. Tako se s nestrpljenjem čekao i prvi ovogodišnji snijeg. Mještani gornjeg matuljskog kraja jutros su se probudili u bijeloj idili, a naša čitateljica na privremenom boravku u Žejanama poslala nam je nekoliko fotografija bijelog pokrivača.

snijeg_zejane_matulji_2014 (2)

Kako najavljuju prognostičari dana nas očekuje oblačno vrijeme s kišom, već prijepodne će prelaziti u snijeg. U gorju će stvaranje snježnog pokrivača početi već prijepodne, a do kraja dana bit će većinom između 20 i 40 cm. U nizinama zadržavanje snijega na tlu sredinom dana i poslijepodne, a najviše u noći, većinom između 10 i 20 cm. Snijega nošenog vjetrom bit će i mjestimice na sjevernom dijelu Jadrana. Vjetar od sredine dana umjeren i jak sjeveroistočni. Na sjevernome i dijelu srednjeg Jadrana će ojačati bura, do sredine dana na jaku i olujnu, u noći ponegdje i orkansku. Postupno hladnije, pa će do kraja dana temperatura u unutrašnjosti biti uglavnom između -3 i 1, na Jadranu od 5 do 10°C.

snijeg_zejane_matulji_2014 (1)

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!