U oku kamere: Zanimljiva sajamska ponuda okupirala trgove i ulice @ Opatija, Matulji

U opatijskoj Radničkoj ulici dvadesetak umjetnika predstavilo je svoje radove u sklopu projekta ArtBAzaar, dok se u Matuljima u sklopu Božićne šetemani održao „Božićni eko sajam“.

Matulji, Opatija – Dva zanimljiva sajma obilježila su subotnje jutro u Matuljima i Opatiji. Tako je opatijski Advent na mrkate svoju tradicionalnu ponudu zimskih gastrospecijaliteta i proizvoda lokalnih obrtnika obogatio i predmetima koje su izradili umjetnici zahvaljujući sajmu ArtBazzar.

Radi se o projektu urbane tržnice u organizaciji Odjela gradske uprave za kulturu Rijeka i udruge ArtBazaar, koji umjetnicima i kreativcima omogućuje predstavljanje svojih radova. Prvi je puta gostovao u Opatiji, a dvadesetak izlagača u Radničkoj je ulici predstavilo raznovrsnu ponudu – od nakita, keramike, stakla, prirodne kozmetike, fine hrane, torbe do kućanskih potrepština.

Matulji su, pak, svoju Božićnu šetemanu „začinili“ ponešto drugačijom sajamskom ponudom. Naime, na trgu pred općinom održan je „Božićni eko sajam“ na kojem su svoje mjesto našle rakije, med i proizvodi od meda, ljekovita aronija, ekološka sredstva za čišćenje, prerađevine od voća i povrća… Udruga umirovljenika predstavila je ručno izrađene anđele i niz prigodnih poklona, a najmlađi su se mogli zabaviti na otvorenoj radionici Foliota.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!