FOTO: Zima nam je napokon stigla, meteorolozi najavili snijeg i olujni vjetar @ Liburnija

Pogled prema Rukavcu

Pogled prema Rukavcu

Kako nam najavljuju iz DHMZ-a sa zapada nam dolazi postupno naoblačenje, a na sjevernom Jadranu ponegdje kiša, u Gorskom kotaru snijeg. Poslijepodne na istoku i jugu još većinom sunčano. Navečer i osobito u noći jače pogoršanje, u unutrašnjosti sa snijegom, na Jadranu kišom, a snijeg se očekuje i na riječkom području. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo koje će krajem dana mjestimice biti olujno. Fotogaleriju koju smo snimili diljem Liburnije provjerite na ovom linku

rukavac_sneh_12_2014 (2)

Opatija – Neuobičajene vremenske prilike za ovo doba godine, ako je suditi po najavama meteorologa, od ovog vikenda bit će iza nas. Naime, izrazito toplo vrijeme i temperature do 15 celzijevih stupnjeva koje su nas grijale veći dio prosinca, sele se u statistike sinoptičara, a mi se pripremamo za lagane minuse i snijeg.

Kako nam najavljuju iz DHMZ-a sa zapada nam dolazi postupno naoblačenje, a na sjevernom Jadranu ponegdje kiša, u Gorskom kotaru snijeg. Poslijepodne na istoku i jugu još većinom sunčano. Navečer i osobito u noći jače pogoršanje, u unutrašnjosti sa snijegom, na Jadranu kišom, a snijeg se očekuje i na riječkom području. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo koje će krajem dana mjestimice biti olujno.

snijeg_rukavac_2014 (3)

Meteo alarm objavio je narančasto upozorenje što znači da nas očekuje opasno vrijeme i da su neuobičajene vremenske prilike prognozirane. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane mjerodavnih tijela. Prema njihovom upozorenju očekuju nas olujni prema otvorenom moru moguće i orkanski udari juga. U riječkom zaleđu te u unutrašnjosti Istre susnježica i snijeg, do kraja dana uz mogućnost stvaranja snježnog pokrivača s visinom visina snijega do 5 cm.

S obzirom na prognozu vremena za danas poslijepodne i u noćnim satima te za nedjelju i ponedjeljak, kada se najavljuju moguće snježne oborine i olujni vjetar na području Rijeke i okolice, iz HAK-a mole sve sudionike u prometu da prilagode vožnju uvjetima na cesti.

Fotogaleriju koju smo snimili diljem Liburnije provjerite na ovom linku

snijeg_led_nevrijeme_liburnija_2014

I. M. / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!