U oku kamere: Zubomobil i Luka Bulić oduševili kastavske školarce

kastav_orbit_luka_bulic_2016-2

Vesela mobilna dentalna ambulanta ‘Zubomobil’ posjetila je učenike OŠ “Milan Brozović” kojima je održano predavanje o pravilnoj dentalnoj higijeni te obavljen preventivni pregled zubi, a posebno iznenađenje bio je dolazak komičara Luke Bulića koji je dodatno razveselio učenike.

kastav_orbit_luka_bulic_2016-1

Kastav – Orbit je jučer u sklopu kampanje ”Orbit daruje osmijeh” koju provodi u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine posjetio mališane u Osnovnoj školi “Milan Brozović”. Učenike od 1. do 4. razreda iznenadio je Zubomobil, mobilna dentalna ambulanta koja je trenutno na turneji po osnovnim školama diljem Hrvatske. Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata proveo je preventivne dentalne preglede učenika te im održao predavanje o važnosti pravilne dentalne higijene.

kastav_orbit_luka_bulic_2016-3

Posjet Zubomobila nije bio samo preventivno-edukativne naravi već je za cilj imao i suzbiti strah od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. Dodatno veselje unio je i posjet ambasadora kampanje, komičara Luke Bulića, koji je mališanima podijelio diplome za hrabrost i lijep osmijeh te uručio Orbit poklon pakete. Svih stotinu i pedeset pregledanih učenika dobilo je i ”Orbit zubne karte” u kojima je upisano stanje njihovih zubi te preporuke za eventualne daljnje korake za roditelje u slučajevima u kojima je kod djeteta zabilježen problem u njegovu dentalnu zdravlju.

Zubomobil je na turneju krenuo 19. rujna te je dosad obišao 15 gradova. Nakon Istarske i Primorsko-goranske županije Zubomobil kreće prema Ličko-senjskoj županiji u kojoj će posjetiti četiri škole.

kastav_orbit_luka_bulic_2016-4

Projekt “Orbit daruje osmijeh” dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!