U Opatiji 12 novih slučajeva zaraze, kontejner za testiranja na Covid-19 uskoro na novoj lokaciji

– Testiranje na novoj lokaciji počet će čim djelatnici opatijske ispostave NZZJZ PGŽ presele svu potrebnu opremu, o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti, javili su iz Stožera CZ Grada Opatije.

Opatija – Na području Grada Opatije u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno je na području Opatije 67 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi sprečavanje širenja zaraze Stožer Civilne zaštite Grada Opatije poziva stanovništvo na krajnji oprez, odgovorno ponašanje, nošenje maski i izbjegavanje većih okupljanja, kako na javnim tako i u privatnim prostorima. Apeliramo na roditelje da djecu ne šalju u odgojno obrazovne ustanove – vrtić i školu ako članovi obitelji ili djeca imaju bilo kakve simptome bolesti dok se ne utvrdi o kojoj se bolesti radi, tj. do primitka nalaza testiranja na koronu.

U tijeku su završne pripreme za preseljenje testiranja na Covid-19 na novu lokaciju – parking ex hotela Zagreb na Slatini. Testiranje na novoj lokaciji počet će čim djelatnici opatijske ispostave NZZJZ PGŽ presele svu potrebnu opremu, o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti.

Nova lokacija je znatno primjerenija za testiranje zbog lakše pristupačnosti, osobito za teže pokretne osobe. Preseljenje je organizirao Grad Opatija, uz pomoć LRH d.d. i Parkova d.o.o.