U Opatiji se održava četvrti modul projekta ”Mladi u zajednici bez barijera“

eu_zastava

Nositelj projekta je Savjet mladih – Grad Opatija, a partneri su Savjet mladih Grada Crikvenice, Občine Ajdovščina i Občine Kidričevo.

Opatija – Posljednji modul projekta “Mladi u zajednici bez barijera” održava se od 29. do 31. svibnja u Opatiji.

Cilj posljednjeg 4. modula je izraditi povelju o partnerstvu između mladih u zajednici i gradova po uzoru na Europsku povelju o sudjelovanju mladih na lokalnom i regionalnom nivou te održati sastanak s gradonačelnicima 4 grada, ovdje u Opatiji, kako bi predstavili potrebe mladih iz sva četiri grada.

U sklopu toga, u subotu, 31.svibnja s početkom u 11,00 u gradskoj vijećnici Grada Opatije mladi će predstaviti zajedničku Povelju o partnerstvu mladih i gradova i održati sastanak s gradonačelnicima Opatije Ivom Dujmićem, Ajdovščine Marjanom Poljšakom i Kidričeva Milanom Strmšekom , te zamjenicom gradonačelnika Crikvenice Silvijom Crnić, koji su posebni gosti završetka projekta.

Ovaj projekt predstavlja korak ka osnaživanju prvenstveno mladih, ali i ostalih dionika u provedbi uspješnog uključivanja mladih u procese donošenja političkih odluka. Sudionici projekta su stekli i jačali kompetencije koje su im potrebne za uspješno vođenje “strukturiranog dijaloga”, metode konzulatacije s mladima u procesima donošenja političkih odluka. Javne politike za mlade u EU, ali i u Hrvatskoj i Sloveniji se sve više temelje na dva principa ili metode: politike zasnovane na znanstvenim i provjerenim podacima (evidence – based policy) i uključivanje mladih u sve faze donošenja odluka, odnosno primjenu metode konzultacije, “strukturiranog dijaloga”.

I. M. / PodUČkun.net

error: Content is protected !!