U petak počinju 9. Književni dani Sipar – Drago Glamuzina i Zoran Ferić gostuju na ovogodišnjem izdanju

U petak počinju 9. Književni dani Sipar – Drago Glamuzina i Zoran Ferić gostuju na ovogodišnjem izdanju

Arhiva

Ove godine festival je podijeljen u dvije cjeline Susret s književnicima i Festival poetske riječi SIPAR.

Mošćenička Draga – U petak počinju 9. Književni dani Sipar koji će Kuću kulture Betty od 17. do 19. rujna pretvoriti u pjesničku oazu.

Program počinje 17. rujna u 19 sati u susretu s književnicima gostuju Drago Glamuzina i Zoran Ferić. čija su dva romana, Drugi zakon termodinamike (Glamuzina) i Putujuće kazalište (Ferić) u samom vrhu recentne prozne proizvodnje.

Vikend donosi Festival poetske riječi SIPAR odnosno poetsko-glazbeni Extempore sudionika ovogodišnjeg festivala. Prvu večer domaćin i pjesnik Riccardo Staraj interpretirat će JAUK (HOWL) Allena Ginsberga na čakavštini, dok će u nedjelju, posljednjeg dana Festivala biti održano proglašenje najboljih radova, dodjela nagrada te interpretacija nagrađenih radova.

U slučaju lošeg vremena program Književnih dana „SIPAR“ preselit će se u Građevinu javne namjene (Barba Rike 5a, 51417 M. Draga), najavili su organizatori Riccardo Staraj, Alja Čenić, Nadija Rubeša koji su ujedno i uputili zahvale sponzorima i pokroviteljima, a to su Annalinea d.o.o., Zajednica Talijana M. Draga, TZ M.Draga, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko – goranska županija.

error: Content is protected !!