U PGŽ-u prvog dana obveznih COVID potvrda testirano 2500 zaposlenika u javnom sektoru

„Podatak koji imamo je da je tijekom ponedjeljka testirano oko 2500 osoba za potrebe posla, od kojih je 40-ak bilo pozitivnih. Što se tiče Županije, organizirali smo za naše službenike i stranke nadzor i kontrolu COVID potvrda. Svi naši službenici su dostavili potrebnu dokumentaciju, ili COVID potvrde ili negativne rezultate testiranja“, rekao je pročelnik Petrc.

Rijeka – Pročelnik Ureda županije Goran Petrc izvijestio je o prvom danu uvođenja obveznih COVID potvrda u PGŽ-u, odnosno testiranju zaposlenika u javnim i državnim službama.

„Jučerašnji dan je prošao iznad naših očekivanja. Na 25 punktova testiranje se odvijalo normalnim tijekom i nije bilo većih problema. U nekim trenucima su se stvorile duže kolone što je bilo neizbježno u ovoj situaciji. Podatak koji imamo je da je tijekom ponedjeljka testirano oko 2500 osoba za potrebe posla, od kojih je 40-ak bilo pozitivnih. Što se tiče Županije, organizirali smo za naše službenike i stranke nadzor i kontrolu COVID potvrda. Svi naši službenici su dostavili potrebnu dokumentaciju, ili COVID potvrde ili negativne rezultate testiranja“, rekao je pročelnik Petrc.

Od oko 300 zaposlenika Županije, pročelnik je iznio procjenu da oko 80 podliježe obveznom testiranju, a tijekom dana očekuje se točan podatak svih ispostava. Podsjetio je kako su se u testiranja uključile specijalna bolnica Medico i poliklinika Analiza u Rijeci te poliklinika Smile u Opatiji, a očekuje se i informacija o uključivanju ljekarni kako bi se dodatno smanjile potencijalne gužve.

error: Content is protected !!