U PGŽ zbog loše epidemiološke situacije donesene dodatne mjere – Javna događanja ograničena na 15 osoba, zatvaraju se teretane, galerije muzeji i kina

Stožer Civilne zaštite PGŽ je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u županiji donio nove mjere i preporuke koje će na snazi biti 14 dana

Rijeka – Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici razmatrao epidemiološku situaciju u našoj županiji i uvođenje dodatnih mjera ograničavanja kako bi se pod kontrolu stavilo širenje zaraze među populacijom. Nakon završetka sjednice održana je press konferencija na početku koje je načelnik stožera Mladen Šćulac javnosti predstavio nove mjere za područje PGŽ:

– Danas smo na sjednici stožera razmatrali epidemiološku situaciju u županiji, funkcioniranje ustanova u zdravstvu, neophodne epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi kao i pripremu turističke zajednice za rad u sezoni. Na sjednici su donesene sljedeće mjere:

– Zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba, privatna se okupljanja ograničavaju na 8 osoba iz 2 kućanstva, zabranjuju se svi treninzi u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i prvom rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima kao i u konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou. Zabrana se također ne odnosi na sportaše u najvišem rangu liga natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koje na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza gluhih odobrava Ministarstvo turizma i sporta. Obustavlja se rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru. Obustavlja se održavanje dječjih radionica i igraonica. Također se obustavlja održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa kino produkcije, izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima. Preporučuje se provođenje pojačanog nadzora uvedenim nužnih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se donose na javna događaja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata. Također se preporučuje da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice. Ovim se preporukama želi postići što manje korištenje zatvorenih prostora. Posebno naglašavamo preporuku poslodavcima koji imaju mogućnosti da organiziraju rad u smjenama i u odvojenim prostorima. Također naglašavamo da je potrebno redovito prozračivati prostore te poseban naglasak dajemo na Uskrs gdje apeliramo na vjernike da smanje odlazak na vjerske obrede odnosno da te svoje potrebe najviše vrše preko interneta. Ove se mjere donose u trajanju od 14 dana, te ovim putem apeliramo na građane da se pridržavaju propisanih mjera i preporuka.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net