U pondejeljak počinje međunarodna konferencija SmartCard2015 @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Na konferenciji će, među ostalim, biti prikazan najnoviji stupanj razvoja tehnologije kartica, bankomata i EFT POS terminala, mobilnih, samouslužnih kioska i uređaja, s posebnim naglaskom na trendove u području smart kartica.

Opatija – Međunarodna konferencija o tehnologijama, normama i primjeni čip-kartica u financijskim, trgovačkim i drugim djelatnostima SmartCard2015, održat će se od 21. do 23. rujna, u Grand hotelu Adriatic.

16_smartcard_conference_opatija_2015

Smartcard konferencija već 16 godina, uz pomoć proizvođača (kartica, programa i opreme za izdavanje i prihvaćanje kartica), prati razvoj aplikacija u bankama i kartičnim kućama, ali i izvan bankarskog sustava, primjerice u trgovini, prometu, zdravstvu ili upravi. Teme konferencije bit će: stanje i budućnost tehnologije; sigurnost mobilnog plaćanja; digitalno bankarstvo – iskustva u primjeni; SEPA projekt.

Na konferenciji će, među ostalim, biti prikazan najnoviji stupanj razvoja tehnologije kartica, bankomata i EFT POS terminala, mobilnih, samouslužnih kioska i uređaja, s posebnim naglaskom na trendove u području smart kartica (beskontaktno čitanje, mobilni pristup i sl.). Obradit će se ključni elementi koje izdavaoci kartica i tvrtke za personalizaciju uvode kako bi smanjili svaki rizik upotrebe. S obzirom na pokretanje druge faze kartičarstva u RH, faze beskontaktne tehnologije, jedini hrvatski proizvođač čip-kartica, tvrtka AKD, predstavit će svoja najnovija rješenja i aplikacije u vezi s beskontaktnim plaćanjem u Hrvatskoj.

Uz Hrvatsku gospodarsku komoru, suorganizatori su tvrtka Case d. o. o. i Zagrebačka banka.

N. Cvjetović / Podučkun.net

error: Content is protected !!