U ponedjeljak počinju upisi u Dječji vrtić Opatija

Sadržaj Natječaja sa svim informacijama o upisima i potrebnoj dokumentaciji bit će objavljen u ponedjeljak, 8. lipnja na stranicama DV Opatija.

Opatija – Upisi u Dječji vrtić Opatija provodit će se u razdoblju od 8. do 23. lipnja, javili su iz grada Opatije. Sadržaj Natječaja sa svim informacijama o upisima i potrebnoj dokumentaciji bit će objavljen u ponedjeljak, 8. lipnja na stranicama DV Opatija.Zahtjev za upis s potrebnom dokumentacijom se predaje putem online obrasca kojem će se moći pristupiti od ponedjeljka. Iznimno, roditelji koji nisu u mogućnosti predati online zahtjev, isti mogu, zajedno s potrebnom dokumentacijom, dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u sandučić na ulazu vrtića na adresi Antona Mihića 5 a, Opatija.

Roditelji koji su tijekom godine predali Zahtjev za upis, a čija djeca nisu upisana u vrtić trebaju ga ponovno podnijeti u upisnom roku s potrebnom dokumentacijom.

Roditelji djeteta koje je upisano u vrtić u prethodnoj pedagoškoj godini dužni su u upisnom roku predati Zahtjev za nastavak korištenja usluga putem online obrasca za sljedeću pedagošku godinu, a ako to nisu u mogućnosti, mogu ga dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u poštanski sandučić u vrtiću na adresi Antona Mihića 5 a, Opatija.

Roditelji djece koja su već upisana u DV Opatija, a svoje dijete žele upisati u neki drugi program ili u neki drugi objekt u sastavu DV Opatija moraju ponovno podnijeti Zahtjev za upis uz dostavu potrebne dokumentacije. Zahtjev roditelji podnose u istom razdoblju dok traju redoviti upisi ili pak tijekom godine, no tada će se premještaj provesti u skladu s organizacijskim mogućnostima.

Djeca ostvaruju prednost pri upisu prema kriterijima propisanim Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju. Na temelju tih kriterija se utvrđuje broj bodova za svako dijete te se popunjavaju slobodna mjesta u vrtiću.

Djeca koja se ne uspiju upisati u vrtić vode se na listi čekanja te se, ovisno o broju bodova i rasporedu na listi čekanja, upisuju u vrtić tijekom godine kad se oslobodi mjesto.

Za lakše prikupljanje dokumenata potrebnih za upise roditeljima se preporuča servis eGrađani kojem možete pristupiti putem mobilnih aplikacija za netbanking ili korisničkih podataka koje izdaje Fina. Za više informacija o upisima možete nas kontaktirati na brojeve telefona 272 407; 271 665; 703 520; 569 462 ili e-mail: upisi@djecji-vrtic-opatija.hr.

error: Content is protected !!