U Prelogu startala sezona autoslaloma – Nenad Damarija pomeo konkurenciju

Uspješan bračni par Damarija, Nenad prvi ukupno, u grupi i klasi, Iva najbolja vozačica, a među prvih pet u „generalci“ tri Radovanovića

Prelog – Prelog je proteklog vikenda odisao oktanski. Sportski zanesenjaci „opijeni“ brzinama i mirisom benzina, okupljeni u Auto karting klubu „DS Racing Prelog“, već su u proljeće prošle godine željeli organizirati automobilistički spektakl u svom gradu, ali spriječila ih je korona i obustava svih natjecanja. Sada su u potpunosti uspjeli. Na prvo natjecanje „1.Autoslalom-Nagrada grada Preloga 2021. –Fletni i stekli“ ovogodišnjeg hrvatskog prvenstva u autoslalomu došlo je 39 vozačica i vozača iz 13 klubova, a okupili su i kremu društveno-političkog i gospodarskog miljea, sve do ministara.

Natjecateljska staza bila je pozicionirana gotovo u samom centru, na potezu Ludbreška ulica – Otok, ukupne duljine 1.500 metara, s 31 slalom vratima, raspoređenih u 11 sektora. Izazovna, prvi puta za svakoga. No, očekivano prvim je favoritom slovio posljednji, ali i višegodišnji državni prvak Puljanin Nenad Damarija. I to se obistinilo.

Nenad Damarija, automobilist Autokluba „Pula-Rovinj“, svojim je trofejnim „Autobianchijem A112 1,4“ odvezao tri maestralne vožnje, bez greške, a s dvije bolje, koje se uzimaju u završno bodovanje, stekao je prednost od 4,345 sekundi ispred drugoplasiranog u ukupnom poretku Igora Bogovića iz AK Buzet Autosport, koji je vozio Peugeot 106. A onda na ljestvici rezultata slijedi „obiteljsko stablo“ Radovanovića, znane zagrebačke automobilističke obitelji. Znani od ranije, nakon podulje pauze, dođoše braća Aleksandar i Tvrtko, ostvarivši jednim automobilom „Peugeot 106 Proto“ izvrsno treće i četvrto mjesto „generalke“, s međusobnim razmakom od nekih sekundu i pol. Da bi zaokružio obiteljski uspjeh pobrinuo se mladi Matej, posljednje vrijeme čest uspješni „gost“ automobilističkih natjecanja, Aleksandrov sin koji je bio šesti ukupno, ali i najuspješniji među sedam juniora. Vrijedi dodati da su svojim rezultatima u cijelosti ispunili tri pozicije pobjedničkog postolja klase 6.

U grupi II sportskih automobila poredak je identičan „generalci“, dok su u grupi I serijskih automobila slavili Goran Sruk (Dubrava) prvim mjestom, Ivan Dropučić (AKK Fly with kolman) drugim i Gian Karlo Ciglar (AK Dugo selo) trećim mjestom, koji je bio pobjednikom najbrojnije klase 2 „serija“. Među juniorima, iza Mateja Radovanovića plasirali su se Marin Leš (AK Zagorje) i već znano oktansko ime – Dario Merlić (AMK Zanatlija Zagreb).

Pulska vozačica Iva Damarija, članica AK Pula-Rovinj, najtrofejnija hrvatska automobilistkinja posljednjeg desetljeća, a i dulje, supruga ukupnog pobjednika, pobjedom u konkurenciji vozačica upotpunila je obiteljsku riznicu trofeja. Druga je bila Ivana Robić Cavor (AK Ina Delta Zagreb), a treća Mirela Stern (AK Dugo Selo).

Među četvero članova domaćeg kluba najbolji rezultat upisao je pobjedom u klasi 1 serijskih automobila Saša Čaklović, dok je najbrojnija klupska družina AK Ina Delta Zagreb, s deset sudionika, zasluženo slavila ekipnu pobjedu ispred domaćina AKK DS Racing Prelog i trećeplasiranog AK Pula-Rovinj.

Radovanovići su ujedno bili najuspješniji ukupnog poretka Otvorenog prvenstva Zagreba. Od 39 sudionika samo sedam ih je odvezlo sve tri vožnje bez ijedne greške, a u njihovim, ali i vožnjama svih koji su „probili“ oktanski led u Prelogu, uživali su duž staze i u centru Preloga, gdje je bio park vozača, brojni mještani, ali i oni koji su na djelu došli vidjeti vrsne automobiliste. Organizacija uspješna, vjetar je u leđa velikim entuzijastima koji imaju planova obogatiti hrvatski oktanski sport manifestacijama, ali i rezultatima svojih članova, uz punu podršku Grada Preloga, koji je i ovom zgodom bio pokrovitelj manifestacije.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net