U pripremi je monografija NK Opatija – Pretresite škabeline, šufite i foto albume te pomozite u prikupljanju građe

U pripremi je monografija NK Opatija – Pretresite škabeline, šufite i foto albume te pomozite u prikupljanju građe

Stoje: Predrag Vukušić – Tex, Đani Sinožić; Čuče: Zlatko Marković, Slavko Buždon – Buco i maskota ekipe 'brek' Arči

– U nastojanju da autori monografije što kvalitetnije odrade tu zadaću, ovim putem molimo za pomoć javnost koja je na bilo koji način osvjedočila, zabilježila ili u starim ladicama eventualno pronašla „komadić“ povijesti opatijskog nogometa da se uključi u ovaj projekt izrade treće klupske monografije, poručili su iz Uprave NK Opatija.

Arhiva: Komadić opatijske sportske povijesti…

Opatija – Uprava Nogometnog kluba Opatija odlučila je povodom obilježavanja 111. godišnjice kluba, koja će se proslaviti u rujnu 2022. godine, izdati klupsku monografiju. Kako je riječ o izuzetno zahtjevnom projektu kojim se želi čim cjelovitije „ispričati“ iznimno bogata, ali i kompleksna klupska povijest, koja je posljednji put dokumentirana u drugom izdanju klupske monografije zaključno s 1986. godinom, pred „istraživačkim timom“, grupom autora koji su se prihvatili izrade monografije, veliki je i ozbiljan posao.

– U nastojanju da autori monografije što kvalitetnije odrade tu zadaću, ovim putem molimo za pomoć javnost koja je na bilo koji način osvjedočila, zabilježila ili u starim ladicama eventualno pronašla „komadić“ povijesti opatijskog nogometa da se uključi u ovaj projekt izrade treće klupske monografije. Pozivamo sve one koji na bilo koji način mogu doprinijeti, sudjelovati u kreiranju pisanog traga opatijske nogometne povijesti da dostave/posude svoje uspomene, novinske članke, fotografije, navijačke rekvizite i slične predmete/sadržaje koji su obilježili neku eru u povijesti kluba. Svi dostavljeni materijali pažljivo će biti dokumentirani te vraćeni donositelju te u monografiji navedena imena osoba koje su ustupile fotografiju/dokument. Rok za dostavu materijala/predmeta/sadržaja je 1. srpnja 2021. godine, a mogu se dostaviti u Upravu Nogometnog kluba „Opatija“ svakog petka od 17 do 19 sati, u fotografske radnje Foto Kurti u Opatiji (Maršala Tita 63) i Rijeci (Užarska 20) svakim radnim danom od 8 do 19 sati, kao i na e-mail: monografija.nkopatija@gmail.com. Unaprijed zahvaljujemo svima onima koji će se uključiti u realizaciju ovog projekta i veselimo se suradnji, poručili su iz Uprave NK Opatija.

error: Content is protected !!