U Rešetarima se gradi trgovački centar Plodine

— Ovo je samo jedan primjer zašto je Kastav među samo 19 gradova u RH dobio pozitivnu ocjenu za učinkovito gospodarenje imovinom. Sretno s radovima, veselimo se brzom otvaranju, poručio je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac prilikom obilaska gradilišta.

Kastav – Stanovnici Kastva uskoro će na svom području imati još jedan trgovački centar na kojem će moći napraviti špežu. Uz postojeći Spar, tako će mještani na raspolaganju imati i trgovački centar Plodine, koji se gradi u Rešetarima.

– Prije par godina ovo zemljište nije imalo nikakvu vrijednost za grad. Neriješeni imovinsko pravi odnosi, neusklađenost gruntovnice i katastra i svi drugi birokratski problemi. Također je teren bio vrlo nepristupačan i različitih nivoa. Sustavnim rješenjima, upornošću uprave sve te tad nerješive probleme smo uspjeli riješiti, također smo izvrsno reagirali na višak iskopa koji nam je država darovala i uredili to zemljište da bude zanimljivo investitorima. Sve to dovelo je prodaje tog zemljišta Plodinama za skoro 14 milijuna kn. Ukupna investicija se diže preko 35 milijuna kuna. Ta prodaja nam je omogućila izgradnju novog sportskog objekta u zoni, početak radova na cesti 409 te donosi 40-tak novih radnih mjesta, i novo mjesto za opskrbu naših građana. Time smo doprinjeli kvaliteti života za puno širi opseg naših građana. Uz to nenadano zbog ove situacije s koronom nakon ove financijske injekcije imamo likvidan proračun koji nam omogućuje nastavak svih započetih investicija i vjerujem brzo vraćanje u normalu. Ovo je samo jedan primjer zašto je Kastav među samo 19 gradova u RH dobio pozitivnu ocjenu za učinkovito gospodarenje imovinom. Sretno s radovima, veselimo se brzom otvaranju, poručio je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac prilikom obilaska gradilišta.

error: Content is protected !!