U sklopu proslave Dana Grada ovog vikenda održavaju se brojna događanja @ Kastav

Glazbeno društvo Spinčići

Glazbeno društvo Spinčići

U nedjelju 7. lipnja od 9 do 14 sati, ulice i trgovi stare gradske jezgre, bit će poprištem manifestacije Dječji dan, koja najmlađima donosi pregršt zabave kroz programe kreativnog, likovnog, sportskog i zabavnog sadržaja.

Kastav – Proslava Dana Grada Kastva, koja je započela još krajem svibnja, potrajat će sve do 14. lipnja, a i ovog vikenda održat će se bogat i zanimljiv program. Već danas, u petak, 5. lipnja s početkom u 17:30 sati održati će se 18. Međunarodni festival puhačkih orkestara.

Saša Jantolek

Saša Jantolek

Festival započinje mimohodom orkestara po ulicama grada Kastva, a nastavlja se samostalnim koncertom sudionika festivala u 18 sati na trgu Fortica. Uz Prve riječke mažoretkinje i Glazbeno društvo Spinčići, na koncertu će sudjelovati i gosti iz Istre, Italije i Mađarske. Istog dana, u 19:30 sati u crkvi Sv. Trojice likovni umjetnik Saša Jantolek će održati izložbu i predstavljenje slikovnice – ”Frane Merikan”.

Događajima će ispunjeni biti i preostala dva dana ovog vikenda. U subotu, 6. lipnja, u Gradskoj loži, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća s početkom u 19 sati, na kojoj će biti dodijeljene godišnje nagrade i nagrade za životno djelo Grada Kastva pojedincima i organizacijama koje su svojim radom doprinijele razvoju i napretku Kastva. Nešto ranije, od 12.30 do 14 sati pod pokroviteljstvom Grada Kastva i u organizaciji Udruge Poneštra iz Kastva, održat će se besplatna radionica oslikavanja svile ”Upoznajmo Kastav pomoću kista i boja”.

Oslikavanje svile

Oslikavanje svile

U nedjelju 7. lipnja od 9 do 14 sati, ulice i trgovi stare gradske jezgre, bit će poprištem manifestacije Dječji dan, koja najmlađima donosi pregršt zabave kroz programe kreativnog, likovnog, sportskog i zabavnog sadržaja. U sklopu Dječjeg dana održati će se i 13. Mića slikarska delavnica, dječja slikarska radionica nagradnog karaktera na temu Kastav.

Također, Udruga Kastavska mavrica svaki dan od 18 do 21 sati održava radionicu Napravi sam svoj suvenir gdje zainteresirani mogu u centru Kastva uz pomoć vrijednih članica, izraditi sami svoj jedinstveni suvenir.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!