U sklopu sajma Relax Adria održan 3. Regionalni Forum obiteljskog smještaja Primorsko-goranske županije

Program Foruma obiteljskog smještaja okupio je stručnjake iz javnih institucija te realnog sektora koji su svojim predavanjima obuhvatili aktualne teme namijenjene obiteljskim mikropoduzetnicima u turizmu te su podijelili i svoja vlastita iskustva i znanja.

Opatija – U sklopu sajma Relax Adria, jučer je u sportskoj dvorani Marino Cvetković, održan 3. Regionalni Forum obiteljskog smještaja Primorsko-goranske županije na kojem se okupilo više od 100 pružatelja ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu.

Forum je organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka uz suorganizatore Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije te TZ Kvarnera.

Skup je otvorila pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Melita Raukar upoznavši nazočne kako kreditna linija projekta Kvarner Family nije u potpunosti iskorištena stoga je pozvala iste da iskoriste mogućnosti kreditnog potencijala.

U ime HGK-ŽK Rijeka nazočnima se obratio predsjednik dr.sc. Vidoje Vujić prof.emer., koji se zahvalio na velikom odazivu te iskazao zadovoljstvo što je HGK ŽK Rijeka još pred 20 godina prepoznala potencijal ove djelatnosti i osnovala prvu Sekciju obiteljskog smještaj pri HGK ŽK Rijeka.

U ime TZ Kvarnera, nazočnima se obratila stručna suradnica Martina Pavelić, istaknuvši kako danas 500 objekata u PGŽ ponosno nosi oznaku Kvarner Family. Kako bi gostima pružili dodatne mogućnosti prilikom boravka ista je predstavila outdoor aktivnosti Kvarnera.

Predsjednik Sekcije obiteljskog smještaja ŽK Rijeka Zdenko Cerović istaknuo je zadovoljstvo organizacije ovakvog događanja na kojima se mogu razmijeniti iskustva dobre prakse te spoznaje kako poboljšati svoje poslovanje. Ujedno je zaželio svima uspješnu nadolazeću turističku sezonu.

Program Foruma obiteljskog smještaja okupio je stručnjake iz javnih institucija te realnog sektora koji su svojim predavanjima obuhvatili aktualne teme namijenjene obiteljskim mikropoduzetnicima u turizmu te su podijelili i svoja vlastita iskustva i znanja. Okupljene se upoznalo s tržišnim trendovima te marketinškim mogućnostima primjenjivima za brendiranje i uspješno poslovanje u turizmu. Predstavljeni su financijski i kreditni programi te drugi alati korisni za praćenje brzorastućih trendova na domaćem i stranom turističkom tržištu.

Sudionici su također imali mogućnost postavljanja dodatnih pitanja predavačima koji su u međuvremenu na info-pultovima predstavljali svoje proizvode i usluge namijenjene unapređenju obiteljskog smještaja.

Forum obiteljskog smještaja, kao regionalni skup, okupio je vlasnike pružatelje ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvu te u pansionima i seoskim domaćinstvima a ujedno je bio zanimljiv i za sve mikro i male poduzetnike koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju. Sudionici su se složili kako Forum obiteljskog smještaja pruža veliku pomoć pri rješavanju svakodnevnih izazova s kojima se susreću.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net