U Sloveniji zaključena autocross sezona: Uspješan nastup Hrvata

U Sloveniji zaključena autocross sezona: Uspješan nastup Hrvata

Foto: Miroslav Krpan

U konkurenciji 32 vozača trojica hrvatskih vozača na pobjedničkom postolju

DRAŽEN KRZNARIĆ (AK Ozalj) foto: M.Krpan

Dvorje – Slovenska autocross staza „Kaps MS“, u organizaciji domicilnog ASC Domžale, ugostila je ponajbolje autokrosiste Srednjeeuropske zone, a u četiri raspisane klase nastupila su 32 vozača iz osam zemalja. Uz bodovanje FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, za bodove, posljednje u ovoj sezoni, u okviru nacionalnih prvenstava, borili su se i vozači Slovenije i Hrvatske.

Iako malobrojni, naši vozači, tek petorica, polučili su zapažene rezultate u finalnim vožnjama. Tako je u Diviziji 1 Marin Krajcar iz ASK Kastavac vozeći Subaru Imprezu stigao do drugog mjesta iza pobjednika Slovaka Jana Šeba u Mitsubishi Lanceru. U konkurenciji deset vozača Divizije 1A čak su dvije pozicije pobjedničkog postolja pripale hrvatskim vozačima. Uz samo 5,44 sekunde zaostatka iza pobjednika Slovenca Tilena Pogačara (Seat Ibiza 1600) drugu je poziciju osvojio Dražen Krznarić iz Autokluba Ozalj u „Opel Corsi 1600“, dok niti najbolje vrijeme kruga u utrci, od 33,32 sekunde, nije pomoglo za bolju od treće pozicije iskusnom Siniši Filčiću (ASK Kastavac), koji je u „Zastavi Yugo 1300“ za pobjednikom zaostao 21,41 sekundu. Do petog mjesta u istoj diviziji stigao je i Roberto Zdrinščak (ASK Kastavac) vozeći „VW Golf 1600“.

Čeh Martin Vaculik (Buggy Suzuki 1390) slavio je pobjedu u Diviziji 3 uvijek atraktivnih buggy jednosjeda, s tek 77 tisućinki sekunde prednosti ispred sunarodnjaka Vojtecha Vaculika, dok je treći bio Slovak Milan Ryzek (Buggy Orca 1995). Sedmi je ciljem, među deset sudionika, prošao Buzećanin Loris Krbavac (AK Buzet Autosport). Najbolje vrijeme dana u jednom krugu  (640 metara), 30,72 sekunde,  ostvario je pobjednik utrke skupine „Kart Cross“ Talijan Andrea Barbieri (Spy 600 ccm).

U bodovanju hrvatskog prvenstva pobjede su tako pripale Martinu Krajcaru, Draženu Krznariću i Lorisu Krbavcu, koji su i poslije tri ovogodišnja natjecanja prvoplasirani uz, za sada neslužbeno, osvojene naslove državnih prvaka za 2021.godinu. U ekipnoj konkurenciji, trećom pobjedom sezone, poslije dvije utrke u Gambetićima i ove u Sloveniji, do još jednog naslova najboljih stigli su vozači Auto sportskog kluba Kastavac.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net