U srijedu odluka o daljnjem održavanju nastave u školama PGŽ

Tijekom vikenda su održane konzultacije s ravnateljima srednjih i osnovnih škola. Ravnatelji osnovnih škola su za to da nastava krene u punom obimu, dok su oni iz srednjih za to da krenu maturanti i praktikanti, istaknuo je Komadina, nastavljajući kako će se finalna odluka donijeti do srijede, nakon što se održe i dodatne konzultacije s epidemiolozima i Državnim stožerom.

Rijeka – Ovaj tjedan Županija će donijeti odluku vezano za nastavni proces u osnovnim i srednjim školama PGŽ. –Ono što je svima jasno jest da za psihosocijalno zdravlje mladih, ali i za dobrobit obrazovnog procesa, svi želimo da se nastava odvija u školama, istaknuo je Komadina na današnjoj konferenciji za novinare, no, hoće li tako biti – konačna odluka će se donijeti u srijedu.

Naime, trenutno u školama nastavu pohađaju učenici i učenice do 4. razreda, dok se za ostale nastava odvija online. Dok kod mjera koje se tiču škola Ministarstvo daje preporuku, a svaka županija donosi odluku ovisno o procjeni situacije na svom području, Komadina je ovom prilikom podsjetio građane o donošenju odluka i o općim mjerama –Njih donose, naravno, i lokalni stožeri, ali one mogu biti samo strože od onih koje je odredio Nacionalni stožer, ne mogu biti blaže.

-Tijekom vikenda su održane konzultacije s ravnateljima srednjih i osnovnih škola. Ravnatelji osnovnih škola su za to da nastava krene u punom obimu, dok su oni iz srednjih za to da krenu maturanti i praktikanti, istaknuo je Komadina, nastavljajući kako će se finalna odluka donijeti do srijede, nakon što se održe i dodatne konzultacije s epidemiolozima i Državnim stožerom. – Konačnu riječ moraju imati epidemiolozi, zaključuje Komadina.

error: Content is protected !!