U srijedu SRK Rika kreće s novom sezonom Noćnih Rika

Prvi zajednički trening u novoj sezoni održat će se u Kastvu. Okupljanje je na malom parkingu ispod Guitar Caffe-a od 19 sati. S treningom se starta u 19.30.

Rijeka – Sportsko-rekreacijski klub Rika u srijedu, 7. listopada kreće s novom sezonom Noćnih Rika, tradicijom zajedničkih noćnih treninga i druženja.

– Prvi zajednički trening u novoj sezoni održat će se u našem Kastvu. Okupljamo se na malom parkingu ispod Guitar Caffe-a od 19 sati. S treningom startamo u 19.30. Staza je kružna, uz singlove, makadam i zadnjih 600 metara asfalta. Duga je 6,3 kilometara uz 150 metara ukupne visinske. Krećemo singlom ispod gradskih zidina koji nas vodi do kastafske šetnice. Nakon kilometra, prelazimo na puteljke u smjeru sela Jelovičani, pa prema Japnenicama. Od tamo nas staza vodi prema Spinčićevom bregu, gdje ćemo kod križa skrenuti desno. Pratimo makadam cca 200 m do skretanja i oznake za napušteno mjesto Cari. Nakon toga nas očekuje još 1,5 km singlića, nakon kojeg dolazimo na asfalt i cestu na Brninima. Uz predivan pogled na Kvarner trčimo prema Vidikovcu. Nakon prolaska trga Fortice, spuštamo se prema parkingu koji je ujedno i polazišna točka treninga, najavili su iz SRK Rike.

Rikač David Marot je zaslužan za odabir i pripremu staze. Da biste se lakše snalazili na stazi, stazu ćemo označiti zastavicama i objaviti log.

– Uz log i zastavice, u šumi su na skretanjima postavljene i ploče s oznakama tako da gubljenja ne bi smjelo biti. Uz obaveznu opremu koja se sastoji od tenisica, noćne lampe, odjeće prilagođene vremenskim uvjetima za noćni trening, bočice s vodom i čaše za čaj (koja će vam trebati nakon treninga), molimo vas da dođete s maskama. Bez obzira što ćemo održati zajednički trening, dužni smo se pridržavati mjera zaštite propisanih od strane stožera civilne zaštite, pojašnjava se iz kluba.

error: Content is protected !!