U zajedničkom stanu – nova komedija jesenske sezone @ Adriatic

Nakon prošlotjednog maratonskog ”Benda” u novoj epizodi jesenske kazališne sezone Festivala Opatija stiže komedija ”U zajedničkom stanu”.

Opatija – Kako izgleda život ”U zajedničkom stanu”, moći će saznati svi koji se ovog petka, 12. listopada, s početkom u 20 sati, odazovu ”pozivu u goste” kazališnoj grupi ”Lectirum” iz Zagreba i u Kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic pogledaju komediju redatelja Zorana Mužića s Ksenijom Pajić, Matijom Prskalo, Zijadom Gačićem i Mladenom Čutura u glavnim ulogama. Riječ je o komediji dvaju parova: dva brata Marvina i Lea te dvije prijateljice Jennie i Fanny.

Braća su po karakteru potpuno različiti. Leo je kazališni menadžer, oženjen je ali brak mu je na klimavim nogama. Pokušava ga na neki način spasiti, ali se ne trudi dovoljno. Prijatelj je s Fanny, glumicom s kojom je u mladosti bio u vezi pa sada pokušavaju osvježiti mlade dane… ali baš kada sve krene kako treba i kada bi se trebalo nešto dogoditi, iskrsne neki problem i ne dogodi se ništa. Marvin je pisac kojemu je umrla žena i koji se teško snalazi u ulozi samca. Jennie je glumica, rastavljena je, pa Fanny i Leo rade na tome kako bi ih spojili. Na kraju ih i spoje, no nepredviđeni problemi dovode njihovu ljubav u pitanje. U nizu komičnih obrata i brzih izmjena ljubavnih zapleta, gledatelji će se susresti sa svakodnevnicom i bliskim okružjem koje scenskom izvedbom dobiva literarno-dramski ugođaj prezentiran glumom sjajne glumačke ekipe.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna moguće je kupiti u pretprodaji na prodajnim mjestima Festivala Opatija: ured na Ljetnoj pozornici od 8 – 15 sati, Turistički info centar Rijeka, kartomat na Korzu, putem internet prodaje i sat vremena prije predstave na blagajni pred dvoranom. Studenti i umirovljenici u uredu Festivala Opatija i pred predstavu mogu ostvariti popust od 50 posto na cijenu ulaznice uz predočenje osobne iskaznice i dokaza statusa.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!