Učenici poklonili umjetničke radove – Škola za primijenjenu umjetnost oplemenila prostore Klinike za oftalmologiju

Aurora Dakić, Denis Kocijan, Filip Kodrić, Laura Krulčić, Marko Mrvoš, Mihaela Šarunić i Igor Šupica izradili su oslikane gipsane reljefe lica koji krase novouređene prostore Zavoda za dijagnostiku i liječenje bolesti oka.

Rijeka – Na Klinici za oftalmologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka nedavno je upriličena svečana primopredaja umjetničkih radova učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Radi se o sedam oslikanih gipsanih reljefa lica, postavljenih u novouređenim prostorima Zavoda za dijagnostiku i liječenje bolesti oka.

– Oslikani reljefi lica nastali su u korelaciji na nastavnim predmetima Plastično oblikovanje, Obrada sadre te crtanje i slikanje, pod mentorstvom prof. Mirte Grandić, prof. Tamare Paškvan i prof. Zrinke Kralj. Izradili su ih učenici 3. B razreda školske godine 2016./2017. – Aurora Dakić, Denis Kocijan, Filip Kodrić, Laura Krulčić, Marko Mrvoš, Mihaela Šarunić i Igor Šupica. Ti radovi, postavljeni u izlogu trgovine Max Mara, osvojili su prvu nagradu za riječke izloge u lipnju prošle godine. Višegodišnja suradnja dviju ustanova nastavit će se i dalje, kontinuiranim aktivnostima kojima se bolničko okruženje nastoji učiniti humanijim za pacijente i njihove bližnje, poručili su iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!