Učenici Ugostiteljske škole izborili pravo nastupa na Državnom natjecanju


Svi učenici složili su se u jednom – ovo je jedno predivno iskustvo koje im pomaže u stjecanju novih vještina i kompetencija, ali i da se na licu mjesta usporede s učenicima iz drugih sredina.
Opatija – Učenici opatijske Ugostiteljske škole opet briljiraju. Naime, na nedavno održanom regionalnom natjecanju Gastro, održanom na otoku Krku, ostvarili su izvrsne rezultate te iz pet od sedam disciplina ostvarili pravo nastupa na Državnom natjecanju koje će se održati u Dubrovniku od 16. do 19. travnja.
– Svi učenici složili su se u jednom – ovo je jedno predivno iskustvo koje im pomaže u stjecanju novih vještina i kompetencija, ali i da se na licu mjesta usporede s učenicima iz drugih sredina. Zahvaljujem se svim sponzorima koji su nam omogućili sudjelovanje na regionalnom natjecanju (nadam se da njihova pomoć neće izostati i za državno natjecanje) pogotovo moram istaknuti tvrtke: Liburnia riviera hoteli d.d. Opatija, Grand hotel Adriatic Opatija, Leprinka d.o.o. Veprinac, Foto Luigi Opatija i Liburnija.netu koji konstantno prati naš rad. Hvala od srca svima te se preporučam i nadalje, poručio je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.
Učenici koji su ostvarili plasman na državno natjecanju po disciplinama su slijedeći:
1. pripremanje prigodnog menu-a: učenica Tina Biasiol – 3 E razred, mentorica – Ružica Šaftić, prof.,
2. pripremanje slanoga i slatkog jela pred gostom: učenik Luka Matković – 3 D razred, mentor – Ljiljana Mikinac, nast. i Krešimir Brnin, prof.
3. pripremanje hladnog izloška: učenik Marijan Marač – 3 E razred, mentorica – Mladenka Žibert, nast.
4. pripremanje slatkog izloška: učenik Marko Bilušić – 3 E razred, mentorica – Eofelija Rubinić
5. predstavljanje turističkog mjesta: učenik Mateo Baretinčić – 4 B razred, mentorica Majda Šimunić, prof. i mentor – Mario Lozančić, prof.
Uz njih boje škole “branili” su i za “dlaku” im je izbjeglo državno natjecanje su:
posluživanje menu-a: učenik Davor Kapetanović – 3 A razred, mentor – Milan Vignjević, prof.
pripremanje barskih mješavina: učenik Marin Brkljača – 3 C razred, mentorica – Vilma Krivokuća, nast.
Čestitke svima i sretno na Državnom!
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!