Učka 2012. proglašena za najbolju brdsku utrku u Hrvatskoj

Ove godine, u novu sezonu krećemo pojačani s novim članovima, a predstoji nam i priprema za još jedno izdanje Brdske utrke Učka 2013. Ovim putem zahvalio bih se svim članovima, sponzorima i prijateljima koji su nam pomogli da napravimo ovako značajne pomake – u sportskom i organizatorskom djelu, istaknuo je Igor Puž.

Veprinac – Auto klub Opatija motorsport u 2013. godinu ulazi pojačan s čak dva aktualna prvaka Hrvatske u rallyu. Naime, na nedavno održanoj redovnoj skupštini uz rekapitulaciju dosadašnjeg rada perspektivnom opatijskom klubu pristupili su novi članovi, pa će tako u narednoj sezoni boje kluba braniti aktualni prvak Hrvatske u klasi 3 te jedan od najperspektivnijih rally vozača u Hrvatskoj Viliam Prodan, te Paolo Petretić prvak Hrvatske u klasi 4. Uz spomenuti dvojac član kluba postao je i Tomas Hrvatin te perspektivni mladi kartingaš Leo Mladenić.

Viliam Prodan

– Jako sam zadovoljan i počašćen što su nam se pridružila i dva aktualna prvaka Hrvatske u rallyu. Također, sada su nam kompletirane dvije posade Hrvatin/Kuzmić i Prodan/Draženović, obzirom da su dva spomenuta suvozača stari članovi našeg kluba, a sada su im se pridružili i vozači. U najavi su je dolazak još nekoliko vozača, no po okončanju dogovora objaviti ćemo njihova imena, kazao nam je predsjednik Igor Puž.

Osim dolaska novih članova, ekipa Opatija motorsporta može se pohvaliti i laskavom titulom najbolje organizirane brdske auto utrke Učka 2012. koja je organizirana u suradnji s AK Rijeka.

– Naš klub uz pomoć AK Rijeka te nekoliko prijatelja i sponzora organizirao je međunarodnu brdsku auto utrku “Učka 2012”, koja je od strane Hrvatskog auto i karting saveza proglašena kao najbolje organizirana brdska auto utrka za Prvenstvo Hrvatske u 2012. godini. Ujedno je i po kriterijima Grada Opatije sakupila najviše bodova od svih sportskih manifestacija na području grada Opatije, istaknuo je Igor Puž.

Tomas Hrvatin i Paolo Petretić

Vozači auto kluba Opatija motorsport nastupali su gotovo u svim disciplinama auto sporta, a postigli su slijedeće rezultate. Zdravko Draženović u rallyu za Prvenstvo Hrvatske osvojio je 3. mjesto ukupnog poretka i 1.mjesto u klasi (nastupao u posadi sa Viliamom Prodanom), Mateo Butorac u rallyu za Prvenstvo Hrvatske osvojio je 4. mjesto ukupnog poretka i 2. mjesto u klasi, Davor Mihelić u rallyu za Prvenstvo Hrvatske osvojio je 4.mjesto ukupnog poretka i 3. mjesto u klasi, dok je Damir Kuzmić u rallyu za Prvenstvo Hrvatske osvojio je 10. mjesto ukupnog poretka i 4. mjesto u klasi. Edi Kuharić u slalomu za Prvenstvo Hrvatske osvojio je 10. mjesto grupe III i 7. mjesto u kategoriji juniora dok je Edi Kuharić u kronometru za Prvenstvo Hrvatske osvojio 10. mjesto ukupnog poretka i 4. mjesto juniora.

– Ove godine, u novu sezonu krećemo pojačani s novim članovima, a predstoji nam i priprema za još jedno izdanje Brdske utrke Učka 2013. Ovim putem zahvalio bih se svim članovima, sponzorima i prijateljima koji su nam pomogli da napravimo ovako značajne pomake – u sportskom i organizatorskom djelu, dodao je Igor Puž.

Liburnija.net: Članovi AK Opatija motorsport

Nikola Cvjetović / Liburnija.net