Učka Outdoor vikend – Više od 550 sportaša prijavljeno za adrenalinske i biciklističke utrke @ Mošćenička Draga

ARHIVA

U subotu će se održati 5. izdanje utrke Učka Trail, na koju se dosad prijavilo oko 450 sportaša iz 20 zemalja, a nedjelja je rezervirana za rekreativnu biciklističku utrku Učka 2017 na kojoj će sudjelovati više od 100 biciklista.

Outdoor karta

Mošćenička Draga – Učka Outdoor vikend, atraktivna sportska manifestacija koja se održava predstojećeg vikenda, pretvorit će najveću istarsku planinu u meku za ljubitelje sportskih aktivnosti, posebice trčanja i biciklizma.

– Ovim manifestacijama želimo proširiti ponudu, privući turiste i posjetitelje u predsezoni i posezoni, a tako i produžiti trajanje turističke sezone. Ove godine Turistička zajednica izdala je novu, redizajniranu kartu outdoor ponude Mošćeničke drage, a postavili smo i novu biciklističku signalizaciju na našem području, kazala je Nensi Dretvić, direktorica TZ Mošćeničke Drage, koja je u Općinu i glavni pokrovitelj ovih sportskih događanja.

U subotu, 9. rujna, tako će se održati Učka Trail, peto izdanje manifestacije koja predstavlja jedinstven spoj planine i mora, mediteranske klime, raznolike šumske flore, zelenog i plavog, s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev, otoke i Istru na zapadu. Kako su istaknuli organizatori, Učka Trail nije samo utrka, već jedinstveno iskustvo i putovanje kroz očuvani krajolik Parka prirode Učka.

Biciklističke oznake

Ovisno o mogućnostima i raspoloženju sudionika, organizatori su pripremili tri staze sa startom i ciljem u Mošćeničkoj Dragi – Green dugu 42 kilometra, Blue dugu 31 kilometar te Perun dugu 16 kilometara. Start svih utrka je u 9 sati u subotu 9. rujna, a dosad je prijavljeno više od 450 natjecatelja iz 20 zemalja svijeta.

Dan kasnije, u nedjelju 10. rujna održat će se rekreativna biciklistička utrka Učka 2017 za koju je već prijavljeno više od stotinu biciklista. Utrka će se održati na stazi od Drage do Učke, dužine oko 30 kilometara, uz start u 9 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!