Udruga ‘…I djeci s ljubavlju’ svečano predstavila humanitarni kalendar za 2018. @ Rijeka

Doniranim sredstvima sa sinoćnje i budućih akcija koje će se odvijati tijekom 2017. i 2018. godine ova udruga prikupljat će sredstva kako bi djeci iz Primorsko-goranske županije osigurala stručnu pomoć, opremila i uredila kabinet za ranu intervenciju te na taj način pomogla naše male slabovidne sugrađane.

Rijeka – Donatorskom večeri koja je sinoć okupila brojne donatore i predstavnike lokalnih institucija, udruga „…I djeci s ljubavlju“ krenula je u još jedan veliki projekt. Naime, promocijom kalendara za 2018., u Grand hotelu Bonavia, za koji su se fotografirale sportašice s odličnim ostvarenjima iz naše Primorsko-goranske, ali i jedna iz Zagrebačke županije, započela je kampanja „Želimo vježbati vid“.

Ova akcija ima za cilj senzibilizirati javnost na probleme s kojima se susreću roditelji slabovidne djece i djece s oštećenjima vida, ali i sama djeca. No, i više od toga, doniranim sredstvima sa sinoćnje i budućih akcija koje će se odvijati tijekom 2017. i 2018. godine ova udruga prikupljat će sredstva kako bi djeci iz Primorsko-goranske županije osigurala stručnu pomoć, opremila i uredila kabinet za ranu intervenciju te na taj način pomogla naše male slabovidne sugrađane.

Na donatorskoj večeri na kojoj su svi uzvanici imali priliku kupiti kalendar za 50 kuna govorili su predsjednica udruge „…I djeci s ljubavlju“ Livia Mjeda, Valerij Jurešić, pročelnik upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ te Theodor de Canziani, skrbitelj spomeničke knjižnice Mažuranić-Brlić-Ružić koji je ujedno i autor stylinga kalendara.

– Samo uz vašu pomoć i pomoć naših sugrađana ova udruga može iz godine u godinu pomagati našoj djeci. Hvala vam na tome, kazala je Livia Mjeda, predsjednica udruge prisjećajući se rada od početaka do danas.

Uzvanici su do kraja večeri uživali u koncertu različitih umjetnika s našeg područja te u modnoj reviji članica Kluba +-60 koje su nosile modnu reviju Future Nova dok je goste kroz program vodio Josip Krmpotić.

Projekt „Želimo vježbati vid“ nastavlja se već u studenom prigodnom izložbom fotografija koje su nastajale kod snimanja za kalendar.
Podsjetimo, za ovaj su se kalendar spremno fotografirale: Katarina Ježić, Sanja Jovanović, Rebecca Domica, Iva Matanović, Ljiljana Peroš, Ida Štimac, Lea Ming Li (gošća iz Zagrebačke županije), Snježana Pejčić, Ema Kajić, Iva Matanović, Ana Jelušić Black i Ana Znaor, dok je Sanja Polić sportašica koja na kalendaru predstavlja sport za osobe s invaliditetom.

„Želimo vježbati vid“ akcija je koju su podržali mnogobrojni sponzori te partneri: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko – goranska županija, Gradonačelnik Grada Rijeke, Grad Rijeka, članice projekta +-60, Katedra čakavskog Sabora – Kostrena, Udruga invalida Grada Crikvenice, Udruga Leptirići-udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve, Spomenička knjižnica Mažuranić-Brlić-Ružić. Cijeli projekt odvija se i pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Inače, „I djeci s ljubavlju“ udruga je koja svake godine tradicionalno okuplja i potiče pojedince, institucije ,volontere i ostale subjekte na konkretne aktivnosti kojima se pomažu najmlađi članovi našega društva. Ono što je zanimljivo jest to da će se donacije za ovaj projekt prikupljati u godini u kojoj Udruga „…I djeci s ljubavlju“ obilježava svoju desetu godinu djelovanja. Upravo zbog te obljetnice je udruga, za razliku od svih dosadašnjih godina kada su se prikupljale donacije za kupovinu različitih medicinskih aparata ustanovama u kojima borave djeca, ovaj put odlučila prikupljati donacije za opremanje vlastitog kabineta. Putem oftalmološkog kabineta djelovat će stručno osoblje i stručni mobilni tim koji će biti od velike pomoći u ranoj intervenciji kod djece s oštećenjima vida.

Kao i prijašnje, i ovogodišnju akciju mogu podržati i svi naši sugrađani na način da kupe kalendar i ostale promotivne artikle naše Udruge „…I djeci s ljubavlju“ (e: idjecisljubavlju@gmail.com, t: 097 704 2099), narudžbenicama za pravne subjekte ili na štandu koji će tijekom studenog i prosinca 2017. biti postavljen na riječkom Korzu.

Također je moguće uplatiti donaciju s naznakom „Želimo vježbati vid“ putem IBAN-a: HR 1423400091110338122, Privredna banka Zagreb.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!