Udruga Moj otok protiv azbesta na Liburniji @ Opatija, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga

azbest_liburnija_krovovi_akcija_1

Prezentacija projekta održat će se 12. srpnja u 18 sati u Kulturnom domu Zora, poručili su organizatori projekta koji se provodi uz pokroviteljstvo Komunalca i Grada Opatije.

Opatija – Udruga Moj otok, koja već neko vrijeme provodi kampanje zamjene azbestnih krovova na području Primorsko-goranske županije, pokrenula je i akciju ”Moja Liburnija bez azbesta” kojom žele ukloniti azbestne materijale iz zgrada u Opatiji, Matuljima, Lovranu i Mošćeničkoj Dragi.

– Nakon Liburnije osim Grada Rijeke i okolice idemo u Istru gdje su se već odradili dogovori s Istarskom županijom. Na našim internetskim stranicama možete vidjeti kako radimo. Za građane Opatije i susjednih općina održat ćemo 12. srpnja u 18 sati u KD Zora prezentaciju projekta, kazali su iz udruge.

Prema njihovim informacijama, veliki broj azbestnih krovova na Liburniji ima za posljedicu obolijevanje od karcinoma pluća.

– Udruživanjem: okrupnjavamo nabavu i posao i smanjujemo cijenu nabave i rada, stvaramo mogućnost za dobivanje sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša, stvaramo mogućnost za dobivanje sredstava i od jedinica lokalne samouprave, imamo više izgleda za priljev dodatnih sredstava iz EU fondova, osiguravamo pravilno zbrinjavanje tog ekološki opasnog otpada, uz državni poticaj od2,10 kn/kg skinutog azbesta za ovlaštenog skupljača otpada, pridonosimo očuvanju zdravlja (uklanjamo izvor malignih oboljenja) i stvaramo ljepši mediteranski ugođaj, a Liburniju pretvaramo u poželjniju turističku destinaciju, kazali su iz udruge.

azbest_liburnija_krovovi_akcija

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net