Ugostiteljska škola Opatija korak bliže financijskoj potpori od maksimalno 50 milijuna kuna

Arhiva

Opatijska srednjoškolska ustanova, uz riječku Medicinsku školu te Elektroindustrijsku školu, prošla je prvi korak evaluacije, a konačna odluka očekuje se u rujnu.

Opatija/Rijeka – Ugostiteljska škola Opatija, uz riječku Medicinsku školu te Elektroindustrijsku školu, korak su bliže „osvajanju“ izdašne potpore u visini od najmanje 20, a najviše 50 milijuna kuna – po svakoj ustanovi.

Naime, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izvijestila je da su sva tri prijedloga Primorsko-goranske županije za Centre kompetentnosti prošla prvi krug evaluacije dok se konačna odluka očekuje u rujnu.

Pročelnica Stilin također je najavila gradnju osnovne škole Dražice-Jelenje koja bi trebala započeti početkom slijedeće godine. Riječ je o velikoj investiciji projektne vrijednosti 33 milijuna kuna gdje će Primorsko-goranska županija osigurati 20 milijuna a ostatak općina Jelenje.

Od ostalih kapitalnih projekata najavila je dovršetak gradnje školske dvorane u Puntu, završetak dogradnje osnovne škole u Čavlima, zatim gradnju nove škole u Marinićima, sportske dvorane Medicinske škole, dogradnju škole u Rabu, a u ovoj godini za te je investicije u proračunu Primorsko-goranske županije osigurano 17 milijuna kuna.

Sa 34 milijuna kuna vrijednog projekta energetske obnove 8 školskih objekata koji je u tijeku, ukupna vrijednost kapitalnih investicija u školstvu ove godine prelazi 50 milijuna kuna.
Pročelnica je također izvijestili da preliminarni podaci o upisima djece u prve razrede osnovnih škola govore da ćemo na jesen imati 2.391 “prvašića” na području cijele Županije, 49 manje u odnosu na prošlu godinu.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!