Ujedinjeni protiv žice: Zaraćeni matuljski vijećnici jednoglasno poslali prosvjednu notu Sloveniji @ Matulji

opcinsko_vijece_matulji_27_03_2015 (3)

Najoštrije osuđujemo postavljanje žice na granici Republike Hrvatske i tražimo od slovenske Vlade da što prije ukloni žicu s područja na kojoj je nikada nije ni bilo – stoji u prihvaćenom zaključku.

Matulji – Posvađani matuljski vijećnici, koji se na posljednjoj sjednici nisu mogli usuglasiti oko proračuna ipak su bili jedinstveni oko dvije preostale točke – jedne vezane uz vanjsku politiku, a druge uz lokalnu organizaciju.

Naime, jednoglasno je usvojena ”prosvjedna nota” vezana uz postavljanje žice na granici na Rupi i Pasjaku.

– Najoštrije osuđujemo postavljanje žice na granici Republike Hrvatske i tražimo od slovenske Vlade da što prije ukloni žicu s područja na kojoj je nikada nije ni bilo. Pozivamo i naše prijatelje u Goriškim Brdima i Ilirskoj Bistrici, ali i sve građane susjedne Republike Slovenije da dignu glas protiv prepreka koje su neprimjerene slobodnoj i demokratskoj Europi u 21. stoljeću, stoji u zaključku kojim su se vijećnici pozvali i na pobratimstvo s dvije slovenske općine.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog da se područje Mjesnog odbora Mihotići proširi i na susjedne ulice, u kojima žive mještani koji su izrazili želju biti njegovim dijelom, a koje nisu bile obuhvaćene prvotnim zaključkom o osnivanju ”najsvježijeg” matuljskog mjesnog odbora.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!