Ulaganja u ceste – Hrvatske ceste najavljuju nove investicije u cijeloj županiji

Ove godine završeni radovi koje je HC proveo u Primorsko-goranskoj županiji vrijedni su oko 7,5 milijuna kuna – odnosi se to u prvome redu na redovno i izvanredno održavanje te sanaciju cesta, prvenstveno u Gorskom kotaru, ali i postavljanje semafora na raskrižju prema Zračnoj luci Krk i u Opatiji u Ulici Antuna Mihića.

Rijeka – Županijskim upravama za ceste iz 20 županija, među kojima je i Primorsko-goranska, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odlukom ministra Olega Butkovića dodijelilo je ukupno 100 milijuna kuna.

Riječ je o dodatnom iznosu osiguranom kroz Izmjene i dopune Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu, a koji se ŽUC-evima dodjeljuje za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta u 2018. godini, s mogućnošću korištenja i tijekom 2019. godine.

– Osiguravanjem dodatnih 100 milijuna kuna i ove godine, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nastoji smanjiti financijski jaz koji je kod ŽUC-eva nastao ukidanjem dijela sredstava, a radi čega, gotovo svi, imaju problema s nedostatkom sredstava za održavanje, rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta, javili su iz ministarstva.

Značajne radove na području županije trenutačno provode i Hrvatske ceste, a poznati su i planovi za iduću godinu. Ove godine završeni radovi koje je HC proveo u Primorsko-goranskoj županiji vrijedni su oko 7,5 milijuna kuna – odnosi se to u prvome redu na redovno i izvanredno održavanje te sanaciju cesta, prvenstveno u Gorskom kotaru, ali i postavljanje semafora na raskrižju prema Zračnoj luci Krk i u Opatiji u Ulici Antuna Mihića.

Daleko su vrjedniji radovi koji su još u tijeku, kao što je rotor na Martinkovcu „težak“ oko 8,5 milijuna kuna, ili obnova državne ceste na dionici Delnice – Rogozno vrijedna čak 52 milijuna kuna, a čiji se završetak očekuje krajem iduće godine.

error: Content is protected !!