Umjesto nogometa i košarke, na Gorovo stižu automobili @ Opatija

Umjesto igrališta parking... @ Gorovo

Umjesto igrališta parking… @ Gorovo

Naime, nakon nekoliko neuspjelih natječaja za prodaju metalne konstrukcije i platnene tende bivše sportske dvorane, nju su ”na rezalište” – budući da će spremanje ”na neodređeno” imati isti učinak kao i vožnja na staro željezo – otpremili djelatnici opatijskih Parkova.

Opatija – Prva opatijska sporstka dvorana već je odavno uklonjena s platoa nekadašnjeg igrališta Gorovo, no umjesto košarke i nogometa na otvorenom, kako je bilo najavljivano, na mjesto bivšeg balona stižu – automobili. Naime, nakon nekoliko neuspjelih natječaja za prodaju metalne konstrukcije i platnene tende bivše sportske dvorane, nju su ”na rezalište” – budući da će spremanje ”na neodređeno” imati isti učinak kao i vožnja na staro željezo – otpremili djelatnici opatijskih Parkova.

No, mnogi su opatijski građani u takvom razvoju situacije ipak pronašli ”pozitivnu stranu” – umjesto balona, Gorovo je trebalo ponovo postati otvoreno igralište, odnosno vratiti se u ”prvobitno stanje”, kakvo je bilo prije nego što je pred 14 godina postavljena ”privremena sportska dvorana” koja je odradila i daleko duži staž no što je u početku bio plan.

Međutim, od takvog razvoja neće biti ništa. Umjesto otvorenog igrališta, na Gorovu će se izgraditi parkiralište ”pod rampom”, kojim će upravljati tvrtka Opatija 21. Prema najavama, trebalo bi se tu naći prostor za sedamdesetak parkirališnih mjesta, a i ova je nova situacija na Gorovu ”privremena” – kao i balon koji se zadržao desetljeće i pol.

Kako je najavljeno, parkiralište će ostati na Gorovu sve dok se ne krene u izgradnju podzemne garaže na čijem će vrhu zatim biti izgrađeno otvoreno igralište. Kako stvari stoje, najbrži početak radova može se očekivati za otprilike dvije godine, no i garaža na tržnici trebala se početi graditi još prije šest godina, pa još uvijek na istom mjestu stoji – parkiralište…

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!