Umjetnici s područja Liburnije među novim članovima HDLU

U sklopu navedenoga, od utorka, 26. siječnja, u Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19 b) pa sve do 9. veljače, moći će se pogledati izložba radova novoprimljenih umjetnika i umjetnica, i to preko tjedna od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Rijeka – Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka svake godine prima nove umjetnike u svoje članstvo. U 2020. zamolbu za prijem u članstvo predalo je 13 kandidata. Komisija koja je razmatrala pristigle zamolbe sastojala se od riječkih umjetnika, članova Umjetničkog savjeta: Zdravka Milića, Dražena Filipovića Pegle i Silvije Đolonga, kao i od povjesničara umjetnosti, posebno angažiranih za tu svrhu Vilme Bartolić i Borisa Tomana. Rad komisije razmatra se na prvoj slijedećoj Skupštini HDLU Rijeka.

U sklopu navedenoga, od utorka, 26. siječnja, u Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19 b) pa sve do 9. veljače, moći će se pogledati izložba radova novoprimljenih umjetnika i umjetnica, i to u tjednu od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Ova je izložba tradicionalna likovna prezentacija, a pri odabiru radova poštovala se različitost izlagača te su odabrana djela putem kojih su se umjetnici i aplicirali na natječaj. Svaki umjetnik predstavljen je se nekoliko radova koji daju uvid u njihovo stvaralaštvo.

-Primjećujemo da su to većinom mladi autori sa završenom riječkom Akademijom promijenjenih umjetnosti  koji su već imali izložbe te se aktivno bave likovnošću. Članstvo u Udruzi daje potvrdu njihove umjetničke kvalitete. Udruga im pruža profesionalnu podršku kako bi što jednostavnije i uspješnije našli svoj put u svijet likovnosti. Želimo im uspjeh na putu koji su odabrali, ističu iz HDLU.