VIDEO: Upisi u KUD ‘Ivana Fonovića Zlatele’ @ Kršan

kud_krsan

Upisi su započeli 15. rujna, a trajati će sve do 30. rujna. Sve detalje provjerite u nastavku teksta.

Kršan – U tijeku su upisi u KUD ‘Ivana Fonovića Zlatele’ iz Kršana. Svi zainteresirani mogu birati između plesne sekcije (predškolska skupina, osnovnoškolska skupina i starija grupa), pjevačke sekcije i sviračke sekcija.

Upisi su započeli 15. rujna, a trajati će sve do 30. rujna. Za sve dodatne informacije obratiti se možete Sanji Baćac na broj telefona 091 541 6025 ili na e-mail adresu zlatela.clanovi@gmail.com.

– Tijekom ovih 16 godina postali smo poznati i priznati u Istri i šire. Obišli smo svi zajedno međunarodne festivale u Kopru, Škofjoj Loki i Piranu u Sloveniji, Plzenu u Češkoj, dva puta smo bili u Beilngriesu u Njemačkoj, tri puta u Belgiji, IGF Grand prixu u Puli i Rapcu, Leronu u Vodnjanu, Susretu Seljačkih sloga u Osijeku, Vinkovačkim jesenima, Dječjim Vinkovačkim jesenima, Zlatnoj sopeli u Poreču, pet puta na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, na smotri Na Neretvu misečina pala u Metkoviću…Sopci, kantadori i kantadorke su sopli i kantali kod naše ambasade u Beču, Casa della muzica u Trstu, u Ivanić Gradu na Smotri muških pjevačkih skupina Hrvatske i u Buševcu na Međunarodnom festivalu tradicijskih glazbala , Etnoistri u Šmarju itd…… Oni, koji se dobro razumiju u folklor, kažu da dobro predstavljamo Istru u Hrvatskoj i Hrvatsku u svijetu. Mlađi uzrasti također su veoma prisutni na svim dječjim smotrama folklora, a nastupili prije dvije godine i na jednoj od najpoznatijih dječjih smotri folklora u Vinkovcima. 2006. godine smo učinili korak naprijed. Prezentirali smo jedan kompletan stari običaj. Običaj ženidbe na Kršanštini. I to na osnovu vjerodostojnih dokumenata nađenih u Beču. To glazbeno-scensko djelo Kršonski pir, sačinjeno od devet scena, u osamdeset minutnom programu se odvija ulicama starog grada Kršana. Konačno smo se okušali i u izdavaštvu. Povodom deset godišnjice osnivanja smo izdali trostruki CD album s knjigom Vrime je… Posljednjih pet godina organiziramo povodom svečanih dana općine Kršan zanimljivu kulturnu večer naziva ‘Pod ćoricu’, uz težnje da skupina folklornih entuzijasta stvoriti intimni susret. Svaki pojedini predstavnik skupine uveo nas je u svijet svog pjevanja i cijeli program protekao je u neformalnosti, te interakciji publike i izvođača međusobno. Dvije tisuće i desete godine smo u Zagrebu osvojili prvo mjesto na natjecanju plesnih parova hrvatske DRMEŠ – DA! izvedbom balona u konkurenciji plesnih parova i plesova iz cijele hrvatske, istaknuto je na njihovim stranicama.

KUD “Ivan Fonović Zlatela” – Mazurka, polka, šete paši – KRŠAN

Serena Calderara / PodUckun.net

error: Content is protected !!