Upozorenje Liburnijskih voda: Stižu niske temperature, zaštitite svoje vodomjere @ Liburnija

...ilustracija...

…ilustracija…

Vodomjerna okna potrebno je zaštititi od smrzavanja na način da se zidovi i poklopac oblože izolacijskim materijalom kao što su ploče stiropora, tvrde pjene, kamene vune i slično, a u samu unutrašnjost okna dobro je staviti mrežastu vreću sa rastresitim izolacijskim materijalom ili suhim lišćem.

Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga – Niske temperature mogu izazvati ozbiljne štete na vodovodnim instalacijama, stoga su se danas iz Liburnijskih voda građanima obratili priopćenjem s praktičnim savjetima o zaštiti vodomjera.

– Najavljene su vrlo niske temperature, stoga molimo potrošače vode Liburnijskog kraja da što prije zaštite vodovodne instalacije od smrzavanja u vodomjernim oknima, na otvorenim te negrijanim unutrašnjim prostorima, kazao je Vedran Dorčić, voditelj Daljinskog upravljanja i održavanja postrojenja.

Istaknuo je kako je vodomjerna okna potrebno zaštititi od smrzavanja na način da se zidovi i poklopac oblože izolacijskim materijalom kao što su ploče stiropora, tvrde pjene, kamene vune i slično, a u samu unutrašnjost okna dobro je staviti mrežastu vreću sa rastresitim izolacijskim materijalom ili suhim lišćem. Rastresiti materijal mora biti u plastičnim mrežastim vrećama kako bi se lakše vadilo i stavljalo nazad u okno.

– Instalacije koje su izložene utjecaju hladnoće, a koje se ne koriste, najbolje je isprazniti. Ukoliko moraju biti ispunjene vodom, tada ih treba dobro toplinski zaštititi omatanjem izolacijskim materijalom (u trakama) ili već gotovim izolacijama za cijevi. Izolacije se mogu nabaviti u trgovinama vodovodnim materijalom i centralnim grijanjem, zaključio je Dorčić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!