Upravljanje mobilnošću: Nužno je razvijati Zračnu luku RIjeka Kvarner razvijati kao avio-destinaciju @ Ika

…ilustracija…

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki održan je skup posvećen povezivanju prometa i turizma.

Ika – Upravljanje mobilnošću – put ka konkurentnoj turističkoj destinaciji naziv je okruglog stola održanog na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki. Govoreći tom prigodom, župan Zlatko Komadina istaknuo je da je Primorsko-goranska županija izrazito turistički orijentirana regija, a turizam je jedna od bitnih poluga razvoja zbog čega je dobrodošla svaka investicija koja podiže razinu turističkih usluga, otvara nova radna mjesta, povećava broj smještajnih jedinica, ali i svaku investiciju i inicijativu koja prostor Kvarnera čini dostupnom za brži dolazak gostiju tijekom cijele godine.

– Primorsko-goranska županija zadnjih godina bilježi snažan investicijski boom u hotelski sektor, od Lošinja, preko Krka, Crikvenice pa do Liburnije. Zabilježen je i značajan porast ulaganja u kvalitetu smještaja privatnih iznajmljivača, učinjen je i iskorak u marketinškim aktivnostima, brendiranju destinacija, promociji novih turističkih ruta, a sve je to donijelo jako dobar ukupan turistički rezultat ovogodišnje sezone na Kvarneru, rekao je župan.

Istaknuo je također činjenicu značajnog porasta gostiju u mjesecima van glavne sezone što nas približava zajedničkom cilju ukupnog turističkog sektora Kvarnera – cjelogodišnjem turizmu. Primorsko-goranska županija i TZ Kvarnera krajem 2016. godine usvojile su Strateški plan razvoja turizma Kvarnera do 2020. kojim se uspostavlja dugoročni razvojni okvir kroz unapređenje i proširenja kvalitete turističke ponude Kvarnera, ali i inovacije portfelja turističkih doživljaja usklađenih s novim tržišnim trendovima.

U tom smislu, naglasio je župan, moramo osigurati sve moderne oblike prijevoza, cestovnog, pomorskog i zračnog.

– Upravo Primorsko-goranska županija zadnjih godina čini velike napore na razvoju Zračne luke Rijeka, naše najveće zračne luke jer je zbog sve većeg interes turista iz svih dijelova svijeta izuzetno važno razviti i brendirati Kvarner i kao avio destinaciju. Kroz projekt udruženog oglašavanja, ali i izravnih ulaganja u infrastrukturu Zračne luke uspjeli smo povećati broj avio linija a time i promet putnika. Bez države koja je i većinski vlasnik Zračne luke snažniji razvoj i rast neće biti moguće postići, a potreba je i za boljom željeznicom i boljim cestama, zaključio je Komadina.

Skup „Upravljanje mobilnošću – put ka konkurentnoj turističkoj destinaciji“ održan je povodom 25. obljetnice Hrvatske akademije tehničkih znanosti.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!