Upravno vijeće Parka prirode Učka privremeno obustavio naplatu ulaznica – ulaz slobodan za sve posjetitelje @ Učka

Pogled s Učke prema Kvarneru

Pogled s Učke prema Kvarneru

Sukladno odluci Upravnog vijeća, slobodan ulaz u park za sve građane omogućen je već od sutra, stoji u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj ustanove Egon Vasilić.

Liganj – Prema posljednjim informacijama Upravno vijeće Parka prirode Učka, privremeno je van snage stavio dio cjenika JU PP Učka koji se odnosi na naplatu ulaznica. U nastavku teksta pročitajte službeno priopćenje koje potpisuje ravnatelj ustanove Egon Vasilić.

– Danas je održana sjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Park prirode Učka“. Na sjednici je donesena odluka da se privremeno van snage stavlja dio cjenika JU PP Učka koji se odnosi na naplatu ulaznica. Uprava parka će, sukladno odluci Upravnog vijeća, razmotriti različite modele naplate ulaznica, a koji mogu ovisiti i o sadržajima ili atraktivnosti pojedinih lokacija unutar parka ili se pak mogu ograničiti na pojedine dijelove za koje bi naplata bila prihvatljiva sukladno ponuđenim sadržajima. Vlastiti prihodi su parku vrlo važni, posebno u svjetlu zahtjevnih planova i ulaganja koje park ima u narednom periodu. No, važna je i nužnost iznalaženja adekvatnog modela koji može zadovoljiti sve zainteresirane strane. Sukladno odluci Upravnog vijeća, slobodan ulaz u park za sve građane omogućen je već od sutra, stoji u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj ustanove Egon Vasilić.

Bez ibzira na suspediranje odluke o naplati ulaza, članovi Liste za Rijeku, PGS-a, Zelene stranke, Liburnijske stranke i ARS-a pozivaju sve stanovnike Kvarnera i Istre da im se pridruže u šetnji Učkom koja započinje u nedjelju 11. svibnja u 10:30 na Poklonu.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!