Urbanistički plan Rukavca vraćen 'na popravni'

cesta1…smatramo da je nelogično planirati gradnju upravo u najizgrađenijim djelovima općine…
…vijeće je raspravljalo o prostornom planiranju…

Matulji – Urbanistički plan uređenja mjesta Rukavac, odnosno matuljski UPU 5, nije ”prošao” na nedavnoj sjednici Vijeća Općine Matulji. Naime, nakon primjedbe o proceduralnoj grešci u planu – odnosno, izjavi da su odgovori na prigovore stanovnika dostavljeni, iako su samo upućeni na kućne adrese, bez potvrde jesu li primljeni – ta je točka skinuta s dnevnog reda.
Ipak, Vijeće je raspravljalo o prostornom planiranju, ali onom više razine, odnosno o Koncepciji Prostornog plana Primorsko-goranske županije, a vijećnička većina usvojila je zajednički stav da se dodatno preispita pitanje ceste prema Istri koja bi se ‘položila’ paralelno s postojećom tunelskom cestom.
– I dalje ostajemo kod stava da ne pristajemo na naplatu ispod čvora Jurdani. Nismo protiv razvoja, ali smatramo da je nelogično planirati gradnju upravo u najizgrađenijim djelovima općine. Ako postoji potreba za još jednim prometnim pravcem preko kojeg bi se Rijeka spojila s Istrom, predlažemo da se on realizira preko Ćićarije, odnosno da cesta ide preko Šapjana i spaja se na Istarski ipsilon. Takvo rješenje donijelo bi dodatne pogodnosti za gornje krajeve općine, prenio je stav vijećničke većine predsjednik Vijeća Željko Grbac.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!