Uređuje se trg uz mrkat @ Opatija

liburnijanet_crnika_trznica_mrkat…obratilo nekoliko zabrinutih građana, uzbunjenih zbog mogućeg gubitka zelene površine …
…dva stabla morala su biti posječena zbog toga što su bila u lošem zdravstvenom stanju. Na njihova mjesta posadit će se novi…

Opatija – Paralelno s radovima na rekonstrukciji zgrade opatijske tržnice, ”Parkovi” su započeli rad na uređenju trga s prednje strane mrkata. Krenulo se od najviših točaka; pet stabala hrasta uz rub kolnika, koji su poprilično ”podrezani” – od njih pet, dva stabla čak do panja. Zbog toga nam se obratilo nekoliko zabrinutih građana, uzbunjenih zbog mogućeg gubitka zelene površine, no iz Grada poručuju kako razloga za uzbunu nema.
Zelene površine dodatno će se i povećati, jer će se uz rub trga, prema Spinčićevoj ulici, urediti mini-park sa klupicama za sjedenje.
– Dva stabla morala su biti posječena zbog toga što su bila u lošem zdravstvenom stanju, što su potvrdile i stručne studije. Na njihova mjesta posadit ćemo novo, odraslo drveće, kazao je šef gradske tehničke službe Raul Degano.

Liburnija.net: Oba su pala @ Mrkat

Liburnija.net: Oba su pala @ Mrkat


Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net