Uskoro kreće testiranje kakvoće mora na 269 lokacija – Lani nezadovoljavajuće plaže kod hotela Milenij, Ika te Kantrida

Pročelnica je naglasila da je prošlogodišnjim praćenjem kakvoće mora bilo obuhvaćeno 258 lokacija, da je na 248 točaka ispitivanja more bilo izvrsne kvalitete, a svega na tri nezadovoljavajuće. To su lokacije Kantrida-istok, plaža Ika te plaža Hotela Milenij u Opatiji. 

Rijeka/Opatija – Od 15. svibnja Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ počinje provodit ispitivanje kakvoće mora za kupanje i to na 269 lokacija na području naše Županije, što je nešto više lokalitet nego prošle godine, najavila je pročelnica županijskog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković na jučerašnjem press kolegiju.

Jedan od glavnih kriterija pri određivanju popisa plaža bio je gustoća kupača na pojedinoj plaži. Odabrano je 160 plaža za koje je procijenjeno da imaju visoki broj kupača i 48 plaža koje imaju niski broj kupača. Plaže s niskim brojem kupača su odabrane jer su to uglavnom plaže u čijoj se neposrednoj blizini nalazi dotok oborinskih voda, dugi podmorski ispust, privezište za brodice ili neki drugi potencijalni izvor onečišćenja.

Pročelnica je naglasila da je prošlogodišnjim praćenjem kakvoće mora bilo obuhvaćeno 258 lokacija, da je na 248 točaka ispitivanja more bilo izvrsne kvalitete, a svega na tri nezadovoljavajuće. To su lokacije Kantrida-istok, plaža Ika te plaža kod Hotela Milenij u Opatiji.  Županija će za ovu aktivnost Nastavnog zavoda za javno zdravstvo osigurati nešto više od milijun kuna.

 

error: Content is protected !!