Uskoro novi vrtić za 120 djece @ Kastav

Vrtić će biti stavljen u funkciju krajem sljedeće ili najkasnije početkom 2015. godine. Potrebne odluke naći će se na zadnjem Gradskom vijeću u ovom mandatu, kad ću detaljno prezentirati projekt – kazao je gradonačelnik Lukanović.

Kastav – Novi dječji vrtić, koji bi mogao primiti stotinu i dvadeset mališana, mogao bi se uskoro ”pojaviti” na kastavskom području. Naime, kako prenosi Novi list, gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović tu je investiciju, kao javno-privatno partnerstvo, najavio na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

– Vrtić će biti stavljen u funkciju krajem sljedeće ili najkasnije početkom 2015. godine. Potrebne odluke naći će se na zadnjem Gradskom vijeću u ovom mandatu, kad ću detaljno prezentirati projekt. Novi vrtić gradit će se zajedno s trgovačkim centrom na zemljištu nasuprot Doma na Šporovoj jami, u suradnji s istim privatnim partnerom kojem je Grad prodao zemljište. Grad u ovom trenutku nema 10 milijuna kuna za gradnju novog vrtića. No, kapitalizacijom gradske imovine, zamjenom našeg zemljišta, kojeg smo dobili povratom od države, osigurat ćemo gradnju. Dobit ćemo novi, superluksuzno uređen vrtić, prilagođen modernim potrebama naših građana i djece, rekao je Lukanović. Istaknuo je i da su kapaciteti u protekle četiri godine udvostručeni, odnosno povećani sa 96 na 218 upisane djece.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net