Uskoro počinje izrada in memoriam grafita posvećenog Goranu Brajkoviću @ Tošina

– Sa prikupljanjem sredstava započeti će se već idući tjedan, te će, u tu svrhu, biti otvoren namjenski bankovni žiro-račun kako bi prikupe sredstava bio apsolutno transparentan, poručio je jedan od inicijatora izrade Srđan Radosavac.

Volosko – Trafostanicu na Tošini uskoro će krasiti in memoriam grafit posvećenog tragično poginulom Goranu Brajkoviću.

Trafostanica je smještena odmah pokraj autobusne čekaonice

– Kako sam i najavio, prije ove sveopće blokade , upravo je u Kostreni pao dogovor da se kreće u realizaciju grafita za pokojnog Braleta, legendu našeg voljenog kluba NK Rijeka i KN Armada Rijeka. Izvođač je vrhunski umjetnik Eduardo Filipović SEC. Odabrana lokacija za izradu grafita je velika trafo stanica na Voloskom na raskrsnici Opatija – Rijeka – Volosko. Ova frekventna lokacija, na neki način, simbolizira Braletov životni put, te čini poveznicu između naša dva kluba koja su obilježila njegovu karijeru: NK Opatija i NK Rijeka. Ova je lokacija, ujedno, tehnički najpogodnija za izradu grafita po procjeni samog izvođača, a između brojnih lokacija koje smo obilazili zajedno. Procijenjeni trošak za izradu grafita – od strane izvođača i umjetnika SECa iznosi 10.000 kn. Ishodovali smo sve potrebne dozvole za izradu grafita na ovoj lokaciji, dakle dozvolu izdanu od strane HEP-a, te ciljanu dozvolu izdanu od strane Konzervatorskog odjela u Rijeci, a obzirom da je lokacija svedena pod kulturno dobro (KD), poručio je jedan od inicijatora izrade Srđan Radosavac.

U užem izboru bila je još jedna lokacija – zid na Panorami (u sklopu hotela Panorama), no navedena lokacija je otpala nakon brojnih provjera.

– Naime, čitav objekt također je sveden pod kulturno dobro (KD), te smo neslužbeno doznali da će se isti, u bližoj ili daljoj budućnosti, prodati i renovirati, a što se i ukazuje očitim s obzirom na to da isti objekt godinama stoji zapušten, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji. Nema smisla izraditi grafit za našu legendu na zidu koji će u budućnosti vjerojatno nestati. Sa prikupljanjem sredstava započeti će se već idući tjedan, te je, u tu svrhu, otvoren namjenski bankovni žiro-račun kako bi prikupljanje sredstava bio apsolutno transparentno. Broj računa i ostale podatke potrebne za uplatu možete pronaći na linku:

Eventualni višak sredstava koji preostane na navedenom žiro računu ili se prikupi na neki drugi način (kvartovi, kafići..) bit će uplaćen na žiro-račun našeg kluba navijača Armada Rijeka kako bi pomogli klubu u daljnjim akcijama. Siguran sam da bi na ovaj način postupio i sam Brale. Sve potvrde o uplatama bit će objavljene javno, dodao je Radosavac.