Uskoro počinje naplata parkinga kod Konzuma, do početka sezone garaža ide u režim naplate @ Matulji

– Ponuda od tvrtke Opatije 21 mi se čini da je dosta visoka i tražim još neka rješenja. S tvrtkom Came sam razgovarao da nam naprave ponudu za stavljanje garaže pod naplatu što bi trebalo biti gotovo do ljetne sezone, kazao je Ćiković na jučerašnjoj sjednici općinskog vijeća.

Matulji – Osim povećanja cijene vodnih usluga vijećnička pitanja obilježila je prometna problematika te higijena mjesta.

Vijećnika Dominika Rubešu (Unija Kvarnera) interesiralo je može li se rad komunalnih redara produljiti do večernjih sati te da se uvedu kontrole i kažnjavanje neodgovornih vlasnika kućnih ljubimaca koji ne čiste za svojim psima.

– Celo igralište i si prolazi oko njega su prepuni izmeta, a situacije je jednaka na novo izgrađenom prilazu prema matuljskom groblju, kazao je Rubeša na kojeg se nadovezao Željko Grbac (Nezavisni) s prijedlogom da se kupe kamere koje bi mogle zabilježiti prekršitelje koje bi mogli sankcionirati.

– – Ideja s mobilnim kamerama je vrlo prihvatljiva, a sada na rebalansu imamo priliku da to i stavimo u proračun. Slažem se da bi s mobilnim kamerama mogli pokriti lokacije na kojima se događaju ekscesne situacije, kazao je načelnik Mario Ćiković te nastavio s problematikom prometa u mirovanju koje je bilo također u fokusu Željka Grbca.

– Mi smo dobili ponudu od tvrtke Opatije 21 koja mi se čini da je dosta visoka i tražim još neka rješenja. U međuvremenu smo dobili obavijest te će se kroz narednih desetak dana parkiralište ispred Konzuma staviti u režim naplate. To je privatno parkiralište od LRH koje su dali u neku malu koncesiju tvrtki Came iz Kastva koji će početi s naplatom putem automatske kase. S tvrtkom Came sam razgovarao da naprave ponudu za stavljanje garaže pod naplatu što bi trebalo biti gotovo do ljetne sezone. U garaži nam se konstantno parkiraju stanari koji žive u blizini i puštaju svoja vozila na dulji period, te ćemo biti primarni da kroz naplatu riješimo mobilnost kroz garažu. Da bude prvih pola sata besplatno, a dalje da se naplaćuje, istaknuo je Ćiković.

Dean Frlan (SDP) nadovezao se na temu parkinga s prijedlogom da se razmisli o određenoj lokaciji koja može biti i dislocirana od samog centra, na kojoj bi stanovnici mogli svoja vozila parkirati besplatno.

– Ako sve stavimo pod naplatu mještanima će biti preskupo puštati vozila na dulji period dok su na poslu i zato mislim da je potrebno osigurati neki alternativni parkirni prostor, kazao je Frlan.

– Mi razmišljamo o tome. Kako je Županijska uprava za ceste odvojila više od milijun kuna za napraviti raskršće prema HOPS-u koje bi bilo početak ceste koja će obići rampu, a mi ispod vijadukta kod Plodina planiramo izgraditi jedan dodatni parking koji bi bio besplatan. Također, kako se radi na projektu duplog kolosijeka, tvrtka HŽ na željezničkoj stanici planira urediti parkiralište, najavio je Ćiković.

error: Content is protected !!