Danas počinje škola pčelarstva @ Lovran

pcele

Polaznicima koji uspješno završe osposobljavanje, odnosno polože završni ispit te s uspjehom obave praktični dio nastave dodjeljuje se Uvjerenje o osposobljenosti. Uvjerenje je usklađeno s uvjetima stručnog osposobljavanja koje za stavljanje meda i drugih pčelinjih proizvoda na tržište Europske Unije pred poljoprivredne proizvođače postavlja europska administracija. Detalje potražite u nastavku teksta.

Lovran – U organizaciji pčelarske udruge ”Učka“ Opatija, u ponedjeljak 04. studenog započeti će sa radom II pčelarska škola na Liburniji. Predavači su profesori, pčelari i stručnjaci u pojedinim granama struke i znanosti iz učilišta ”Apis“. Program za zanimanje pčelar, koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH obuhvaća slijedeće segmente: biologiju, anatomiju i fiziologiju pčela; medonosno, peludno i ljekovito-medonosno bilje kod nas; osnove ekološke proizvodnje u pčelarstvu, tehnologiju pčelarenja; bolesti pčela, lijekove i liječenje te osnove ekonomike i marketinga u pčelarstvu.

Polaznicima koji uspješno završe osposobljavanje, odnosno polože završni ispit te s uspjehom obave praktični dio nastave dodjeljuje se Uvjerenje o osposobljenosti. Uvjerenje je usklađeno s uvjetima stručnog osposobljavanja koje za stavljanje meda i drugih pčelinjih proizvoda na tržište Europske Unije pred poljoprivredne proizvođače postavlja europska administracija.

Prvu školu pčelarstva na Liburniji koja je bila organizirana u proljeće ove godine uspješno je okončalo 33 polaznika i polaznica razne životne dobi.

Predavanja će se odvijati u prostorijama OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu, od 17 sati. Kako su napomenuli organizatori ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta za upis, a sve informacije možete odbiti na telefon – 098/99 58 030.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!