Uskoro se održava 4. izdanje natjecanja u čitanju na čakavštini ČA-čitalnica, prijave traju još tjedan dana @ Kastav

Planirano je da se učenici od 1. do 8. razreda natječu 27. rujna, a učenici srednjih škola i odrasli 28. rujna. Više informacija o prijavama i potrebni obrasci dostupni su na stranicama Grada Kastva.

Kastav – Četvrto izdanje ČA – Čitalnice, natjecanja u interpretativnom čitanju proznih tekstova na čakavskom narječju održat će se 27. i 28. rujna u Vijećnici Grada Kastva, a prijave se primaju do 18. rujna.

Na ovom natjecanju čitaju se isključivo čakavski prozni tekstovi u svim idiomima našega zavičaja.

– Nastavljamo s dodjeljivanjem i posebne nagrade za najbolje ostvarenu temu ovogodišnjeg natjecanja, a to je On. Prošle smo godine čitali o njoj, a ove vas godine pozivamo na čitanje tekstova koji će govoriti o ocu, nonotu, bratu, susedu, otroku, fantine, kompanjonu, delavcu, bekaru, bačvaru, muzikantu… Vjerujemo da će vas On uistinu potaknuti na istraživanje postojećih, ali i stvaranje novih proznih tekstova na ovu temu. Naravno, ovo nije jedina tema: vi ste naš izvor mnogih životnih priča koje zajedno čuvamo od zaborava i kreatori naše raznolikosti. Vi birajte što nam želite čitati! I dalje su nam jednako važni tekstovi naših odraslih, ali i malih ČA-ljubitelja, onih koji su rojeni s njin, ali i onih koji su ga zavoljeli i naučili iako nije njihov materinji jezik, poručili su članovi autorskog tima ovog projekta – Dragica Stanić, Karmen Šimetić i Dubravka Uroda.

Zbog velikog broja natjecatelja u najmlađoj kategoriji ove je godine najmlađa natjecateljska kategorija razdijeljena na dvije, tako da će sudionici biti podijeljeni u četiri skupine – prvu će činiti učenici prvog i drugog razreda, drugu učenici trećeg i četvrtog razreda, treću učenici od petog do osmog razreda osnovne škole, a četvrtu sudionici stariji od 15 godina.

Za svaku kategoriju dodjeljuje se nagrada povjerenstva najuspješnijem čitatelju (ukupno četiri nagrade), po jedna nagrada publike za svaku kategoriju (dakle, četiri nagrade) te jedna posebna nagrada povjerenstva najboljem čitatelju/ici za najuspješnije ostvarenu ovogodišnju temu ČA-čitalnice, On u svakoj kategoriji (četiri nagrade ukupno).

Planirano je da se učenici od 1. do 8. razreda natječu 27. rujna, a učenici srednjih škola i odrasli 28. rujna. Više informacija o prijavama i potrebni obrasci dostupni su na stranicama Grada Kastva.

 

error: Content is protected !!