‘Uskrs na Soundset Trsatu: Rijeka dobrih djela’ humanitarna akcija za pomoć radnicima tvornice TIBO @ Matulji

sounset_trsat_rijeka_dobrih_djela_tibo_3_maj

Svakoga jutra na frekvencijama 87,6 i 91,0 MHz emitirat ćemo njihove životne priče i pozvati građane da se uključe u akciju kupnjom neke od prigodnih uskrsnih namirnica. Sve donacije mogu se odnijeti direktno u TIBO na Matulje, Cesta Dalmatinskih Brigada 17., u vremenu od 7 do 15 sati, poručili su organizatori.

Rijeka / Matulji – Potaknuti teškom situacijom u kojoj se posljednjih mjeseci nalazi 85 radnika tvornice TIBO, ekipa radija Soundset Trsat pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć TIBO-vcima pod nazivom ”Uskrs na Soundset Trsatu: Rijeka dobrih djela“.

Akciju je inicirala naša sugrađanka Tina Kranjčec, a u razgovoru s radnicima doznali smo iz prve ruke koliko teško žive.

– Kaže mi jučer supruga da bi trebalo platiti račune. Novaca nema, a znate što se dogodi kada ne platite – isključe vam struju, isključe vam vodu… Situacija je doista teška“, rekao nam je TIBO-vac Andrija Nokolić. Kristijan Kavaš je u još težoj situaciji, jer je otac dvoje male djece.

– Nisam platio vrtić već tri mjeseca, sve čekam da me nazovu… Od gomile računa koje treba platiti, ja bih trebao plaćati i državi, a ta ista država meni ne daje plaću, kaže Kavaš.

Takvih i sličnih sudbina je mnogo, a nažalost ima i slučajeva u kojima su oba člana obitelji zaposlena u TIBO-u, ili je pak to jedini izvor obiteljskih prihoda.

Za 85 radnika TIBO-a ovoga Uskrsa stoga skupljamo šunke, čokoladna jaja, pince i sve ostalo što čini uskrsnu trpezu, da njima, njihovoj djeci i obiteljima uskršnji blagdani budu baš kakvi bi trebali biti. Svakoga jutra na frekvencijama 87,6 i 91,0 MHz emitirat ćemo njihove životne priče i pozvati građane da se uključe u akciju kupnjom neke od prigodnih uskrsnih namirnica. Sve donacije mogu se odnijeti direktno u TIBO na Matulje, Cesta Dalmatinskih Brigada 17., u vremenu od 7 do 15 sati. Sistemom kupnje ”šunke za poslije“ u akciju su se uključile i mesnice Žeželić, donaciju svojih proizvoda je potvrdio i Gavrilović, a u iščekivanju smo i službene potvrde o donaciji još dva veća trgovačka centra. Svjesni smo da ova akcija ne rješava dugoročne probleme TIBO-vaca, no nadamo se da će im barem uljepšati blagdane. Molim da stoga, unutar svojih mogućnosti, u svom mediju odvojite prostor za ovu humanitarnu akciju, kako bi došla do što većeg broja građana. Hvala svima, poručili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!